Putini stiu ca bebelusii si copiii mici “prind” informatiile mult mai repede decat oamenii maturi, ca invata lucruri complexe prin muzica si joc si ca totul are o muzicalitate aparte pentru ei. De acest lucru “profita” compania Helen Doron care invata copiii de peste 3 luni limba engleza. Cum se extinde in Romania si ce metodologie urmeaza, citeste in materialul de mai jos.
Metoda Helen Doron se bazeaza pe abilitatea naturala a copilului de a asimila limba vorbita din mediul sau prin ascultare repetata si incurajare.

Franciza Helen Doron a intrat in Romania in 2008 si, de atunci, circa 1000 de copii au urmat cursurile. In Bucuresti sunt trei centre si, per total, pe intreg teritoriul tarii sunt in prezent 12 centre (Timisoara, Constanta, Sibiu, Oradea sau Satu Mare). Oltenia si Moldova nu sunt acoperite.

“Tehnicile de invatare sunt similare cu cele pe care parintii le aplica in limba materna. Practic vorbim cu ei doar in engleza, jocurile si muzica sunt tot in engleza, este o atmosfera placuta si copiii, in timp, reactioneaza”, spune pentru wall-street.ro Stefania Filip, master francizor pe regiunea de sud-est a Romaniei. Ea subliniaza ca sistemul actual de invatamant din Romania nu incurajeaza educarea copiilor, ei “stand smirna” in banci in loc sa fie lasati liber, sa isi manifeste curiozitatea, sa interactioneze mai mult cu lumea din jur. “In timp, este extraordinar sa vezi cum tinerii incep sa reactioneze la cuvinte in limba engleza, sa cante odata cu melodiile puse de noi, sa raspunda tot in engleza. Cursurile acestea sunt mult mai eficiente decat meditatiile care, deseori, sunt si mai scumpe si profesorii nici nu au pregatirea necesara”, considera Filip.

Pretul unui curs/an este de 500 de euro, avand loc 1-2 sedinte pe saptamana a cate 45-90 de minute, in functie de varstele copiilor.

Sunt suficiente 90 de minute pe saptamana pentru ca bebelusii sa reactioneze si sa invete, in timp, limba engleza? “Nu, acestea nu sunt suficiente dar reprezinta un fundament important pentru viitor. Combinate insa cu CD-urile pe care le oferim parintilor si care trebuie rulate si acasa, astfel incat copiii sa le auda, cursurile sunt suficiente si acest lucru este dovedit de-a lungul zecilor de ani de cand Helen Doron este pe piata”, considera Stefania Filip.

Deschiderea unei francize se face in mai multi pasi. In prima faza, trebuie sa contactezi un reprezentant international al companiei care sa discute cu viitorul francizor. Se urmareste background-ul de business al acestuia, reprezinta un avantaj daca are cunostinte pedagogice si de marketing. Ulterior, francizorul trebuie sa deschida el insusi o franciza care sa reprezinta un punct de reper pentru viitorii sub-francizori. Taxa initiala care trebuie platita variaza intre 20 si 40.000 de euro, in functie de regiune.

“Peste doi ani vrem ca in Romania sa fie de doua ori mai multe centre decat in prezent si sa incepem parteneriate mai eficiente cu gradinite”, mai spune Stefania Filip, care subliniaza ca din 2008 pana in prezent, de la an la an, s-a dublat numarul de francize.

Considerati ca astfel de cursuri sunt mai eficiente decat cele cu meditatori sau lectiille de la scoala? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri