Doi tineri din Bucuresti au profitat de pe urma interesului in crestere privind revistele de benzi desenate si filmele “made in Hollywood” inspirate de acestea si au reusit sa importe in Romania sute dintre cele mai faimoase benzi si, mai mult, sa deschida si o cafenea de profil.

Actionarii proiectului Comic Book City sunt Barac Toderascu Raluca (31 de ani) si Mihai Septimiu Priboi (37 ani), ambii fiind juristi de profesie.

Ei au aflat de proiectul special wall-street.ro de sustinere a tinerilor antreprenori romani si au profitat de oportunitate. Scrie-ne si tu pe AfacereaMea@Wall-Street.ro si vei avea sansa de aparea in StartUp, rubrica citita, lunar, de zeci de mii de romani!

“Am inceput prin a deschide magazinul online ComicBookCity.ro in data de 10 octombrie 2011, cu un stoc de 300 produse, impartite pe mai multe categorii. Fiind pasionati de benzi desenate, am observat ca in Romania nu se gasesc comic-uri decat in cateva locatii si la preturi destul de piperate si intr-o varietate destul de mica. Acesta a fost unul din motivele principale care ne-a facut sa ne gandim la deschiderea unui magazin online. Practic ne-am gandit ca nu suntem singurii care vor sa citeasca si nu in ultimul rand sa colectioneze benzi desenate venite din zona Nord Americana”, spune Mihai Priboi (foto text, centru), pentru wall-street.ro.

Cel mai mare impediment l-au avut in momentul in care au vrut sa semneze un contract de distributie cu un depozit de benzi desenate din America. “Ei nu sunt interesati sa vanda in Europa intrucat fiind editii destul de limitate prefera sa-si satisfaca propria piata”.

Negocierile au fost “dure”, cerandu-li-se pana si fotografii personale pentru a dovedi cat de seriosi sunt romanii. “In continuare avem probleme cu distribuitorii din SUA deoarece raspund foarte greu la mail-uri sau deloc”.

Principalul distribuitor de produse al ComicBookCity este Diamond Comic INC. Romanii cumpara un roman grafic la 15 dolari si 3 dolari/revista. Marja de profit cu care lucreaza tinerii antreprenori este de aproximativ 30%, cu o medie a vanzarilor de 80 de produse vandute lunar.

“Avem si reviste valoroase, de sute sau chiar mii de euro in portofoliu, reviste rare din anii ’70. Ele sunt intr-o stare aproape perfecta iar multe dintre ele sunt cotate la bursa comic-urilor din SUA”, mai spune actionarul proiectului.

Principalii publisheri pe care Comic Book City ii are in portofoliu sunt Marvel, DC Comics, Image sau Vertigo. Preturile benzilor desenate variaza de la 5-6 lei la cateva zeci de lei.

Fiind pasionati de mai mult timp de acest gen de business, reprezentantii Comic Book City au depistat cateva comunitati de colectionari in Bucuresti, Arad si Banat. “Colectionari din pacate cred ca sunt doar cateva mii in tara, cu toate aceaste numarul celor interesati este in crestere".

Pe viitor, ei spera sa ajunga la o medie de 500 de produse vandute lunar si sa reuseasca sa organizeze cat mai multe evenimente la nou-infiintatul bar ComicBookCity Café.

Investitia exclusiv in mobilier pentru barul tematic s-a ridicat la circa 10.000 de euro.

“Prioritatea ramane promovarea si marirea continua a stocului. Cel mai dificil segment il reprezinta transportul coletelor din S.U.A la Bucuresti, datorita timpului de livrare care este de minim 10 zile lucratoare”.

In incercarea de a atrage cat mai multi cititori si a descoperi noi pasionati, cei doi au realizat campanii pe Facebook (pagina unde au peste 6.000 de fani – n.r.) dar au avut prezenta fizica si la targuri de carti sau SF. “Am fost la mai multe targuri pana in prezent, la unele am iesit pe plus, la altele nu. Oricum ar fi, simtim ca atragem din ce in ce mai multi pasionati si, mai mult, cunoastem pasionati din Romania, colectionari care au mii de reviste acasa! Este impresionant”, incheie Mihai Priboi.

Alt magazin de benzi desenate vechi in Romania este ErouPeBanda.ro.

Cum vi se pare afacerea tinerilor? Considerati ca in Romania sunt multi pasionati de benzi desenate? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri