Doi tineri clujeni au lansat un proiect ce isi propune sa ajute utilizatorii sa invete limbi straine direct pe Internet, cursantul avand libertatea de a-si alege orele si zilele de curs, profesorul axandu-se exact pe nevoile lui.
Lucian si Petrusel Ionut (28 respectiv 25 de ani, frati), s-au gandit la proiectul Eduk.ro in urma cu doi ani cand cautau un profesor de limba rusa. Cum in Cluj nu au reusit sa gaseasca au realizat ca pot apela la serviciile specializate ale unui profesor din Bucuresti, la acelasi pret, dar exclusiv pe Internet.

Tinerii au aflat de proiectul AfacereaMea sustinut de wall-street.ro si au decis sa spuna povestea Eduk.ro. Ai si tu un proiect la inceput de drum cu elemente originale si care s-ar putea transforma intr-un succes? Nu ezita si scrie-ne pe AfacereaMea@Wall-Street.ro.


“Cred ca incetul cu incetul oamenii devin constienti de inportanta timpului si faptul ca suntem in secolul in care orice om poate afla orice, sau invata orice, oriunde s-ar afla, avand doar acces la Internet intr-un timp cat mai scurt. Invatand in cadrul scolii noastre cursantul castiga timp, elimina disconfortul de a primi pe profesor acasa sau sa ajunga la sedinta intr-o anumita zona si in plus poate participa de oriunde doreste - serviciu, de acasa, hotel, piscina iar experienta si rezultatele sunt aceleasi cu meditatiile traditionale”, subliniaza Ionut Petrusel.

Tinerii au cursanti din tara si strainatate. “Sunt persoane care la inceput au fost reticente, iar la final au ajuns foarte multumite. In prezent avem aproximativ 1-2 cursanti inscrisi pe saptamana, care urmeaza planul de 2 luni pentru optiunea singur cu profesorul”, estimeaza Petrusel.

In viitorul apropiat antreprenorul estimeaza ca proiectul va aduce circa 200 de cursanti. In prezent prin intermediul site-ului cursantii pot invata 14 limbi.

Cursantul are libertatea de a-si alege orele si zilele de curs, profesorul axandu-se exact pe nevoile lui. “Nu incercam sa impunem un tipar ci mai mult sa le oferim cursantilor posibilitatea de a invata limba dorita dupa cerintele lui. Pretul unei sedinte singur cu profesorul de 2 ore este 72 lei, iar daca mai aduci 4 prieteni pentru acceasi limba pretul ajunge si pana la 26 lei/sedinta”.

Profesorii ce predau pentru Eduk.ro sunt cadre didactice autorizate cu experienta in procesul predarii, ei fiind din diferite orase ale tarii.

“Am avut profesori care erau in concediu in Franta si in acelasi timp tineau si cursurile. Fiecare profesor vine cu un plan de predare, iar materialele sunt oferite gratuit cursantului. Incercam sa venim in ajutorul persoanelor care doresc sa lucreze in strainatate pe un anumit domeniu de aceea organizam si cursuri in domeniile medicina, economic, juridic, tehnic”, mai spune tanarul.

Cursurile se adreseaza atat persoanelor fizice cat si firmelor ce doresc ca angajatii lor sa invete o limba straina.

Pana in prezent investitia in proiect s-a ridicat la circa 10.000 de euro, aceasta in conditiile in care mai are nevoie de investitii in soft, adaugarea de alte limbi si facilitarea procesului de invatare.

“Singura provocare pe care am avut-o si inca o mai avem este de a-i demonstra cursantului ca nivelul de calitate al cursurilor noastre este la nivelul centrelor de limbi straine, desi pretul este mult mai mic”, subliniaza Petrusel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri