Mai este puțin până la alegerile locale din 2020, în care românii își vor alege reprezentanții administrațiilor publice locale. Prin urmare, am stat de vorbă cu mai mulți candidați la primăriile din țară, dar și cu antreprenori, pentru a vedea cu ce probleme specifice se confruntă aceștia. Aviva Vita, Director Executiv Administrativ în cadrul Vitacom Electronics, companie specializată în producerea și furnizarea de produse și accesorii electronice spune că în ultimii patru ani, compania pe care o conduce s-a confruntat cu veșnica problemă enunțată de cei mai mulți reprezentanți ai mediului de business din România: lipsa forței de muncă.

„Problemele cu care s-a confruntat frecvent Vitacom au ținut în mare măsură de dificultatea de a identifica și recruta personal calificat. Acest lucru este mai degrabă o consecință a exodului puternic al forței de muncă tinere. De asemenea, în ultimii ani ne-am confruntat și cu diferite aspecte ce țin de concurența neloială. Companiile pun în circulație, pe piață, produse neconforme, cu prețuri mai mici decât cele practicate de noi, creând astfel o discrepanță mare între produsele de calitate și acestea”, a declarat, pentru wall-street.ro, Aviva Vita.

Digitalizarea instituțiilor publice, una din nevoile urgente

Aviva Vita spune că deși administrația din Cluj-Napoca are rezultate bune în ceea ce privește atragerea de investiții, rămân încă probleme majore care trebuie rezolvate. Cea mai presantă este digitalizarea instituțiilor care ar trebui să fie un pilon cheie în reducerea birocrației excesive care există deja de mulți ani în România.

Informatizarea instituțiilor în toate tipurile de relații trebuie să continue într-un ritm mai alert pentru a putea elimina birocrația și economisi timp atât pentru instituții, cât și pentru beneficiari. Timpul este una dintre cele mai importante resurse ale noastre, bineînțeles, după sănătate, și face parte din categoria resurselor limitate. Ca efecte colaterale avem creșterea transparenței, scăderea corupției și nu în ultimul rând, creșterea satisfacției cetățeanului, fie că oferă serviciile unei instituții, fie că beneficiază de acestea.

Aviva Vita

Aviva Vita a preluat recent funcția de Director Executiv Administrativ, în cadrul businessului. Compania a încheiat prima jumătate a acestui an cu o cifră de afaceri de 23 de milioane de lei, în scădere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut (25 de milioane de lei). Vitacom a fost fondată în 1991 de antreprenorul Vasile Andrei Vita.

„Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări” este proiectul editorial lansat de wall-street.ro, în care stăm de vorbă cu candidații la primărie din țară, pentru a afla ce promit, dar și cu antreprenorii din orașele României, pentru a scoate la iveală nevoile mediului de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Setari Cookie-uri