Doar o zi ne mai desparte de evenimentul alegerilor locale ale anului în curs, un eveniment așteptat din două mari motive. Pe de o parte, este vorba despre dorința de o schimbare, iar pe de altă parte, gândul zboară către urmările zilei de 27 septembrie în condițiile pandemiei de COVID-19. În acest sens, în cadrul proiectului lansat de wall-street.ro, Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări, Adrian Țuțuianu, candidat din partea partidului PRO România la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, a declarat că gestionarea crizei de coronavirus a fost una defectuoasă, iar investițiile în economie vor avea de suferit.

Cu o experiență de patru ani la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, între anii 2012-2016, Adrian Țuțuianu este hotărât să revină asupra funcției din trecut. Potrivit informațiilor furnizate pentru wall-street.ro, acesta consideră că experiența este primul aspect care îl recomandă, dar și că ”nu este timp pentru calificarea unui om nou pentru această poziție”.

Comparativ cu ceilalți candidați, sunt singurul care a deținut această funcție în trecut. În plus, trebuie să ținem cont că nu avem timp să specializăm un om nou pentru această poziție, ținând cont de consecințele pandemiei de COVID-19, pe care le simțim cu toții.

În plus, Adrian Țuțuianu a vorbit și despre implicările sale în ”viața județului”, amintind de renovările făcute asupra Spitalului Județean Târgoviște, de îmbunătățirile aduse Palatului Brâncovenesc, ca punct de atracție turistică, de restaurarea campusului Universității Valahia din Târgoviște, un proiect în valoare de 40 de milioane de euro, dar și de iluminatul public și modernizarea a 400 de drumuri comunale și județene.

Ce planuri are Țuțuianu pentru Dâmbovița

Întrebat care sunt primele trei aspecte care îi definesc candidatura, Țuțuianu a precizat că se va axa asupra instalațiilor de apă curentă, a celor de gaze și nu în ultimul rând, asupra drumurilor comunale, județene, dar și naționale, ”care nu fac cinste județului”.

Pentru toate cele de mai sus, candidatul susține că se va folosi de fonduri europene, mărturisind că pentru canalele de apă există un proiect în derulare, care are termen de utilizare anul 2023.

Există și proiecte ale Consiliului Județean, aflate în derulare, pe care vreau să le continui și să le dezvolt. Unul dintre ele se referă la refacerea drumului județean Moreni-Târgoviște-Niculești, pentru care două loturi sunt deja scoase la licitație.

Ce pregătește Țuțuianu pentru antreprenorii din județ

Candidatul la președinția Consiliului susține că a pregătit câteva proiecte și pentru antreprenorii din județ, cu precădere pentru agricultori. Țuțuianu mărturisește că dorește să ridice standardele sectorului agricol din Dâmbovița.

Prin urmare, pe lângă construirea unui parc industrial în Târgoviște, prin achiziționarea unor terenuri din zonă, Adrian Țuțuianu plănuiește să implementeze conceptul de mall rural.

În primul rând, am în plan realizarea a maximum opt stații antigrindină, proiect pe care actualul Guvern l-a tot amânat. În al doilea rând, intenționez să pun bazele unui mall rural în județ. Mai exact, o zonă asemenea unei piețe de desfacere, care să atragă investitorii privați. Planul cuprinde fabrici de prelucrare, depozite, dar și zone de vânzare a utilajelor.

Ce a însemnat COVID-19 pentru România

Adrian Țuțuianu nu a evitat să vorbească nici despre gestionarea crizei de coronavirus în România. Acesta a declarat că „proasta manageriere a crizei a speriat investitorii în economia românească pentru câțiva ani buni”.

Din punctul meu de vedere, pandemia de coronavirus a fost gestionată foarte prost în România. Măsurile restrictive nejustificate au blocat economia românească și vom simți lipsa investițiilor pentru câțiva ani. Guvernul a decis închiderea restaurantelor când aveam 100 de cazuri pe zi și le-a deschis cu puțin timp înaintea începerii anului școlar, când oricum înregistram 1.000 de cazuri zilnic. Unde este logica?

Țuțuianu a încheiat prin a preciza că era necesară implementarea unor măsuri de protecție a sănătății oamenilor, dar, în același timp, ținând cont de evoluția pandemiei, trebuiau gândite direcții de continuare a bunului mers al economiei.

„Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări” este proiectul editorial lansat de wall-street.ro, în care stăm de vorbă cu candidații la primărie din țară, pentru a afla ce promit, dar și cu antreprenorii din orașele României, pentru a scoate la iveală nevoile mediului de afaceri.

Sursa foto: Facebook/Adrian Țuțuianu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Setari Cookie-uri