Într-o conferință de presă ținută în Maramureș, Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile luate pentru a încetini răspândirea COVID-19.

„Pandemia, din păcate, este o îngrijorare din ce în ce mai mare pentru noi. Aţi văzut cu siguranţă datele, din păcate astăzi am trecut efectiv de 10.000 de persoane nou infectate şi am prevăzut această situaţie încă de aseară. Împreună cu Guvernul am decis noi măsuri, noi măsuri care au fost bine gândite, măsuri ferme, care vor fi aplicate începând de luni, deci de săptămâna viitoare. Măsuri care sunt gândite pentru a încetini semnificativ extinderea pandemiei, deci care sunt gândite pentru a încetini efectiv răspândirea virusului în populaţie.” a declarat Președintele conform Agerpres.

„Eu cred că măsurile pe care le-am decis împreună cu Guvernul sunt măsuri destul de ferme, ca să permită şi să avem campanie, să avem o viaţă cât de cât apropiată de normalitate, să avem alegeri în siguranţă şi să continuăm după alegeri fără să intrăm în faze de aşa-numit lockdown. Deci, încă o dată: fără să intrăm după alegeri într-o fază mai gravă de lockdown.” i-a răspuns Klaus Iohannis unui reporter care l-a întrebat dacă trebuie să ne așteptăm la un nou lockdown.

„Sunt măsuri care cu siguranţă vor duce la o încetinire a răspândirii virusului, măsuri care ne afectează pe toţi, dar în astfel de circumstanţe de pandemie trebuie să fim uniţi, noi toţi să fim o echipă, toţi românii să fim o echipă, şi, în final, să trecem cu bine peste această pandemie.

Multe dintre măsurile care au fost decise ieri au fost aşteptate, de fapt, şi pot să vă asigur că toate aceste măsuri au fost discutate cu experţi, cu specialişti şi aşteptăm, sigur, primele rezultate abia peste doua sau trei săptămâni. Toate aceste măsuri care au fost discutate şi vor fi puse în practică astăzi, mâine, poimâine, sunt măsuri care necesită un timp suficient de lung pentru a produce rezultate.”

În plus, Klaus Iohannis a clarificat faptul că piețele în aer liber vor rămâne deschise.

„Aseară am vorbit despre măsuri mai degrabă generic, mai ales eu, în deschiderea şedinţei de Guvern. Şi, într-adevăr, am vorbit despre închideri de pieţe şi târguri. Însă, discutând mai în detaliu cu Guvernul aceste chestiuni, am ajuns la concluzia că probabil soluţia cea mai înţeleaptă ar fi să se închidă pieţele care sunt în spaţii închise şi să se lase să funcţioneze, dacă lucrurile nu se agravează, pieţele în spaţii deschise, fiindcă este toamnă. Sunt mici agriculturi care acum vor să vină să îşi vândă produsele, este perioada în care foarte mulţi români îşi fac proviziile pentru iarnă şi atunci pieţele în spaţii deschise, deci pieţele tradiţionale ţărăneşti, vor rămâne deschise. Sigur, şi aici trebuie respectate cu sfinţenie toate normele. Vor fi, evident, verificări şi, acolo unde vedem că nu se poate, vom lua măsuri mai dure.”

Președintele a transmis și un mesaj de campanie electorală.

„În final, daţi-mi voie să vă reamintesc că astăzi este prima zi de campanie electorală. Cu această ocazie, mă adresez candidaţilor, voluntarilor, echipelor de campanie în general şi le solicit să respecte cu sfinţenie măsurile care au fost impuse pentru a face posibilă şi în pandemie această campanie electorală. Le solicit să fie exemple pentru toţi românii de cum să se poarte în pandemie, cum trebuie respectate normele, norme care sunt gândite pentru a ne proteja reciproc.

Este nevoie, din păcate, de măsuri foarte speciale şi sunt foarte hotărât să urmăresc cu mare atenţie cum sunt ele respectate. Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne proteja, pentru a proteja sănătatea românilor, pentru a reduce răspândirea pandemiei, pentru a permite medicilor să se ocupe de cei care au forme grave de boală, dar şi de oamenii care din păcate au alte boli şi ajung la spital. În acelaşi timp, aceste norme trebuie respectate şi dacă lucrurile sunt făcute bine atunci avem şansa să ne şi protejăm, să şi funcţioneze economia şi să ducem o viaţă, noi toţi, cât de cât apropiată de normalitate.”

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri