"Facem acest demers după ce am primit sesizări credibile de la cetăţeni care au fost contactaţi telefonic sub aparenţa unui sondaj de opinie care era în fapt o acţiune de manipulare electorală cu afirmaţii mincinoase despre proiectele şi planurile USR PLUS în Parlament. Falsul sondaj de opinie are un call-center dedicat şi foloseşte în discuţiile cu cetăţenii denumirea mincinoasă de 'Asociaţia Socio-Politică'. Am identificat folosirea pe scară largă a acestei tehnici interzise de marketing politic - push poll - prin care un competitor electoral încearcă schimbarea opţiunilor de vot prin manipulare, introducerea în discuţie a unor zvonuri neconfirmate şi ştiri false pentru a schimba opţiunile electorale prin manipulare", reiese dintr-un comunicat USR PLUS, preluat de Agerpres.

Alianţa cere autorităţilor să intervină "rapid şi fără echivoc" pentru a-i identifica pe cei care "încearcă o înşelătorie electorală de proporţii" şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

"Alianţa USR PLUS atrage atenţia cetăţenilor că o astfel de operaţiune de manipulare este în plină desfăşurare şi continuă un şir de campanii manipulatoare conduse de reprezentanţi ai vechilor partide pe care le-am văzut şi în precedentele campanii electorale la care USR PLUS a devenit ţintă", se mai arată în comunicat.

Actriţa Medeea Marinescu preciza într-o postare pe Facebook, că a fost contactată de pe un pe număr de telefon necunoscut, de către o persoană care susţinea că reprezintă o asociaţie socio-politică şi că realizează un sondaj de opinie legat de alegeri. Una dintre întrebări a fost: "Ce părere aveţi despre legea propusă în Parlament de către USR-PLUS de autorizare a tăierii pădurilor protejate?". Medeea Marinescu menţionează că în momentul în care i-a cerut apelantului detalii despre legea respectivă, acesta nu le-a putut oferi.

Citeste si:
Vlad Voiculescu: La conducerea spitalelor s-au facut doar numiri...
Vlad Voiculescu: La...

Ulterior, într-o postare pe aceeaşi reţea de socializare, Dacian Cioloş anunţa că USR PLUS va face demersurile legale pentru a opri "maşinăria de minciuni", făcând referire directă la aspectul semnalat de către Medeea Marinescu.

Sursa foto: Agerpres