Foarte multi romani au inceput in ultimii doi ani Amazon Business, iar foarte multi au deja rezultate exceptionale. Veniturile lor sunt in unele cazuri si de cateva milioane de dolari pe an, spune Alin Bugeac, antreprenor, comerciant pe Amazon si organizator al cursurilor AMZ HUB.

Un lucru normal, daca stam sa ne gandim ca Amazon-ul este cea mai mare platforma de eCommerce din lume, cu vanzari in anul 2016 de peste 139 de miliarde de dolari, spune el.

Insa avand in vedere valul de vanzatori care au intrat pe Amazon in ultima vreme, nu putem sa nu ne gandim la urmatoarea intrebare: mai este acest business o oportunitate pentru cei care doresc sa intre acum?

Raspunsul este categoric: DA, considera antreprenorul roman.

“Trebuie sa intelegem ca lumea si piata online se schimba, cererea este din ce in ce mai mare, iar cand ne gandim ca volumul de achizitii online este de doar 5% la nivel global, atunci e clar ca oportunitatile inca exista”, spune Alin Bugeac, fondatorul comunitatii de antreprenori ce vand pe Amazon din Romania, AMZ HUB.

Tot Alin Bugeac spune ca exista insa o diferenta fata de acum doi ani, si anume, “consumatorul s-a educat, adica inainte de a face o achizitie acesta se intereseaza de produs, vrea sa vada recenziile altor clienti, vrea sa i se ofere mult mai multe informatii si facilitati. Cu alte cuvinte, nu este de ajuns doar sa postezi si sa vinzi pe Amazon, pentru ca lucrul asta este facut deja de milioane de vanzatori, ci trebuie sa stii sa-ti creezi o oferta atractiva pentru acel client.

Ce inseamna "oferta atractiva"

Cand spun “oferta atractiva” ma refer sa stii sa-ti analizezi foarte bine nisa in care vrei sa intri si sa vii cu imbunatatiri la produsul tau, cu poze mai bune, o calitate a materialelor mult mai buna si cu un suport ireprosabil pentru client”, puncteaza el.

Fiind fondatorul comunitatii AMZ HUB si pregatind intr-un an de zile peste 600 de cursanti prin training-urile AMZ StartUp, tanarul a observat ca romanii sunt foarte deschisi la idei noi de business.

“In comunitatea noastra avem de la doctori, ingineri, corporatisti pana la studenti si chiar si pensionari, iar o buna parte dintre ei reusesc sa isi suplimenteze veniturile cu vanzari lunare intre 2.500 si 20.000 de dolari.

Desi veniturile sunt unele frumusele, totul trebuie tratat cu maxima seriozitate. Pentru cei care vad aceasta oportunitate ca un fel de “get rich fast” le recomand sa se orienteze catre alte domenii, deoarece si acest tip de afacere necesita implicare. Insa bineinteles ca poti porni aceasta activitate si in paralel cu un job sau o alta afacere, avem foarte multi cursanti care au inceput asa, iar cu timpul, unii dintre ei au inceput sa faca full-time Amazon Business”.

Ce inseamna "comunitate care vinde pe Amazon"

Comunitatea vine, practic, in sprijinul celor care sunt la inceput sau isi doresc sa porneasca aceasta activitate, iar incepand de pe 6 februarie, “deschidem oficial portile pentru o noua serie de cursanti care o sa inceapa pe 19 martie”.

“Pentru noi este a patra serie si ultima! Deci pentru cei care isi doresc sa fie ajutati si consiliati de o comunitate grozava in tot acest proces, aceasta o sa fie ultima sansa”, subliniaza Alin Bugeac.

“Avand o comunitate de oameni care fac deja acest tip de afacere si un curs foarte bine structurat ce dureaza trei luni si este alcatuit din 6 module ce acopera toate nevoile acestui business, sansele de reusita vor creste considerabil.

Modul in care am gandit cele 6 module a fost bazat pe experienta mea si pe cea dobandita impreuna cu ai mei cursanti, imbunatatind astfel cursul de la o serie la alta, iar modulele cursului completandu-se ca intr-un puzzle. Comunitatea noastra este singura din Romania in care exista module dedicate nu doar vanzarii in Statele Unite, ci si vanzarii in Europa, o piata ce are un imens potential”.

Cursul AMZ StartUp 4 o sa-i ajute pe viitorii cursanti sa isi gaseasca un produs pentru a-l vinde pe Amazon in State si/ sau in Europa, sa invete sa negocieze cu furnizorii si sa se asigure ca banii si marfa lor sunt in siguranta, o sa invete sa isi organizeze logistica si contabilitatea, vor afla secretele unei listari de produs pe Amazon si ce inseamna toate optimizarile pentru o viitoare lansare de succes.

Locurile pentru seria a patra sunt limitate, aproximativ 250-300 de cursanti. Pentru primele 150 de persoane este oferit un discount de 1.500 lei din pretul normal, din cel de 4500 lei pentru intregul curs. Interesul este unul destul de mare, dovada ca inainte de a deschide oficial portile pentru aceasta serie se inscrisesera deja 50 de persoane, incheie Alin Bugeac.

Urmareste aici un interviu pe larg cu milionarul roman si afla mai multe detalii despre cum sa faci bani din prezenta pe Amazon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri