Piata auto in primele trei luni ale anului a inregistrat o crestere de 30% a inmatricularilor pentru masinile noi si o scadere de 6% a inregistrarilor pentru masinile second-hand, respectiv de 4% a reinmatricularilor.

Cererea pentru masini noi este cea mai mare din ultimii 9 ani, cu peste 28.000 de unitati inmatriculate in Romania.

Chiar daca este in scadere, piata de masini second-hand are inca volume ridicate, peste 120.000 de masini din import au fost imatriculate local in primele trei luni, aproximativ 40.000 de unitati pe luna. Cel mai slab trimestru din ultimii zece ani a fost in 2011, cand au fost inmatriculate mai putin de 32.000 de autovehicule. In ceea ce priveste reinmatricularile, peste 124.000 de masini din Romania si-au schimbat proprietarul.

Anul 2018 se poate incheia cu peste 350.000 de reinmatriculari, considera oficialii Autovit.ro.

“In urmatoarele luni, inmatricularile de masini rulate din import, dar si cele tranzactionate in tara pot continua in ritmul de 35-40.000 de unitati/luna. Anul 2018 se poate incheia cu peste 350.000 de reinmatriculari, iar piata masinilor noi poate depasi pragul de 100.000 de unitati. O crestere pe zona de masini noi ar insemna al cincilea an consecutiv pe plus pentru acest segment. Interesul romanilor se reflecta si in cifrele Autovit.ro, unde a crescut ponderea masinilor de peste 20.000 de euro la peste o cincime“, considera Andrei Bereanda, Business Manager Autovit.ro & OLX Cars.

Cele mai vandute marci auto in Romania

Cea mai populara marca este Dacia, cu 7.700 inmatriculari. Pe locul doi este Volkswagen, cu 2.765 de unitati. Piata inca depinde de Programul Rabla, care este un factor important. Bugetul permite achizitionarea a aproximativ 20.000 de masini noi.

Referitor la anunturile de pe Autovit.ro, in primele trei luni ale anului au fost active peste 90.000 de oferte, dintre care aproape 50% au fost oferte noi publicate in fiecare luna. In orice clipa, pe Autovit.ro sunt aproximativ 30.000 de anunturi pentru autoturisme, 150.000 pentru piese auto, 3.000 pentru camioane, 2.500 pentru autoutilitare si 100 pentru motociclete.

Bucurestiul a avut cele mai multe anunturi noi in primele luni din 2018, aproape 14.000, iar pe locul doi s-a situat judetul Cluj cu 4,500 de anunturi. Top cinci este completat de Arges, Timis si Arad.

Marcile germane raman in continuare cele mai populare pe platforma Autovit.ro. Volkswagen, BMW si Mercedes-Benz au cele mai multe anunturi publicate si coincide in acelasi timp cu ceea ce romanii au cautat pe platforma in primul trimestru din an. De altfel, cele mai multe anunturi se regasesc in palierul de pret 5-10.000 de euro, adica aproape o treime.

Ponderea masinilor de sub 3.000 de euro a scazut pana la o zecime din total. Cele mai scumpe masini prezente pe Autovit.ro sunt modele de la Rolls Royce, Lamborghini, Maybach si Mercedes, la peste 300.000 euro.

Autovit.ro este cea mai mare platforma online din Romania destinata vanzarii si cumpararii de masini noi si second-hand, cu peste 2 milioane de vizitatori lunari si peste 900 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei.

Photo by Emil Vilsek on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri