Interesul romanilor pentru SUV-uri ramane in continuare ridicat pe piata auto, sunt cautate modele cu tractiune integrala, transmisie automata si se simte o migrare catre propulsoarele pe benzina, a declarat pentru wall-street.ro Ovidiu Biciin, director executiv al Grupului APAN, unul dintre principalii dealeri Autovit.ro al marcilor Renault, Nissan, Dacia, Fiat, Alfa, Jeep, Honda, BMW, VW, Audi, in jumatatea de est a Romaniei si Bucuresti.

Pe langa reprezentantele de masini noi, grupul are si o divizie de masini rulate, APAN Top Selection, care este prezenta pe Autovit.ro cu peste 200 de anunturi cu masini second-hand, zilnic fiind adaugate noi modele.

Divizia Top Selection are peste 5.000 de masini de ocazie comercializate pana in prezent, din cele peste 35.000 masini vandute in total (masini noi si rulate) de grup in cei 27 de ani de activitate. Compania este prezenta in orasele: Braila, Galati, Bucuresti, Iasi si Suceava.

"Brand-urile au fost alese incercand sa acoperim toate segmentele de piata de la economic la premium. Dincolo de asta, am incercat sa avem in toate segmentele de piata cel putin unul din brandurile aflate in top 3 la nivel mondial", spune Ovidiu Biciin.

Piata auto, de la masini noi la masini rulate

Lipsa taxei de poluare i-a determinat pe romani sa cumpere masini second-hand, in special premium, renuntand sa mai cumpere autoturisme noi precum in anii in care exista o taxa de poluare.

"Inainte de criza pe fondul taxei de poluare (in diversele ei forme de-a lungul timpului) clientii se orientau cu precadere catre masinile noi. Acum, mai ales in ultimii doi ani cand a fost eliminata taxa de poluare, clientii se orienteaza ca precadere catre masinile rulate si cu precadere catre marcile premium sau foarte consacrate", a adaugat managerul.

Dealerii auto isi doresc un nou timbru de mediu

"Cred cu tarie ca este nevoie de un timbru de mediu. Nu stiu neaparat daca un impozit mai mare este solutia pentru masinile poluante. Am insa convingerea ca trebuie aplicat si respectat principiul “poluatorul plateste”. Mai departe, sunt convins ca exista suficienti specialisti la nivelul guvernului pentru a gasi o formula cat mai adecvata de calcul si aplicare a unui timbru de mediu care sa raspunda cerintelor tuturor celor implicati", a mai spus managerul.

Romanii dau si 200.000 de euro pe un BMW

Printre cele mai scumpe masini livrate de APAN Motors sunt BMW 760Li xDrive Individual cu pret de lista de aproximativ 202.000 euro cu TVA, BMW 740Ld xDrive, unul din cele 200 de exemplare la nivel mondial ale editiei limitate “40 de ani de Seria 7,” al carei pret de lista a fost de aproximativ 180.000 de euro.

Desi unii clienti sunt dispusi sa dea sute de mii de euro pe o masina, cei mai multi dintre romani se gandesc la un buget intre 15.000 euro si 20.000 de euro.

Vanzarile din anul 2018 sunt in linie cu asteparile managerilor inregistrand cresteri cu perioada similara a anului trecut la majoritatea claselor si segmentelor de pret. In lunile cele mai bune, compania vinde pete 600 de masini. Pentru anul acesta, asteptarile sunt ca livrarile sa creasca cu 5-10% peste previziunuile initiale.

Online-ul este o directie importanta pentru APAN, care are in jur de 200 de anunturi pe autovit.ro, fiind adaugate anunturi noi in fiecare zi. Cat priveste secretele vanzarilor online, Biciin spune ca nu sunt cu mult diferite de celelalte canale.

"Folosim intreg mix-ul de tehnici de vanzare disponibile astazi in mediul online. Cel mai bine functioneaza campaniile cu preturi speciale pe timp limitat. Principalele reguli care trebuie respectate in online sunt in principiu aceleasi care trebuie respectata la modul general si la celelalte canale de vanzari. Cred ca este foarte important in online timpul de raspuns fata de solicitarile clientilor", a adaugat reprezentantul APAN.

Grupul APAN ar putea oferi in anii urmatori si servicii de masini de inchiriat.

APAN are 350 de angajati in industria auto

"La nivelul grupului APAN avem un numar de aproximativ 450 de angajati in acest moment, din care in auto sunt implicati aproximativ 350 de angajati. Desi se vorbeste din ce in ce mai mult de o criza a fortei de munca in Romania, inca nu putem spune ca este dificil sa gasim oameni potriviti. In mod sigur nu e usor, dar pana la urma este foarte important ce oferi colegilor, iar noua ne place sa credem ca suntem unul dintre angajatorii cei mai atractivi din industria auto", a adaugat directorul executiv al Grupului APAN.

Grupul APAN are showroom-uri in Braila, Galati, Bucuresti, Iasi si Suceava. Cele mai mari volume de vanzari se fac in Braila si in Galati unde reprezinta marcile Dacia si Renault.

Apan Motors este unul dintre principalii dealeri Autovit.ro, care a scos la vanzare pe platforma in ultimul an peste 700 de autoturisme, in valoare totala de peste 16 milioane de euro. Cu o experienta de 26 de ani pe piata auto, grupul APAN ofera masini verificate, rulaj garantat, garantie pana la 24 de luni, revizie garantata si posibilitate de finantare. Principalele branduri comercializate sunt Renault, Nissan, Dacia, Fiat, Alfa, Jeep, Honda, BMW, VW si Audi.

Foto: APAN Top Selection / Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri