Amplasat intr-o vila istorica din apropierea parcului Cismigiu din Capitala, sediul consultantilor de la TPA Horwath Romania gazduieste o echipa formata din 70 de specialisti in taxe sau audit, mansarda fiind locul preferat de mare parte dintre acestia.
TPA Horwath, una dintre cele mai mari zece companii de consultanta in taxe si audit din lume, si-a inceput activitatea pe plan local in 1998, echipa de specialisti lucrand inca de la inceput intr-un sediu istoric, insa unul mai mic.

“Noi am inceput firma acum aproape 15 ani intr-o cladire istorica de pe Calea Victoriei nr. 2, dar am crescut si am cautat un sediu mai potrivit. Am vrut sa mergem tot intr-o vila pentru ca stilul se potriveste mai bine cu consultanta. Am cautat aceasta cladire mai bine de un, iar initial am inchiriat doar o treime din ea. Integral ocupam cladirea de trei ani”, explica Jan Glas, managing partner al subsidiarei TPA Horwath de pe plan local.

Consultantii de la TPA Horwath s-au mutat in vila situata pe strada Grigore Cobalcescu, in apropierea parcului Cismigiu, in urma cu opt ani, iar cladirea a fost construita acum peste 100 de ani.

“Am avut un contract initial pe cinci ani si l-am reinnoit cu unul pe inca 5 ani. Chiria este fenomenala! Este sub nivelul chiriei pentru spatiile din cladirile de birouri de tip A, dar mai sus decat cea aferenta spatiilor din cladirile de tip B”, a adaugat Jan Glas.

Suprafata cladirii este de 2.000 de mp si este formata in subsol, parter, doua etaje si mansarda. Spre deosebire de celelalte etaje, mansarda ofera angajatilor o perspectiva diferita, aceasta fiind de fapt un mare open – space in care lucreaza 30 de persoane. Fiecare etaj are cel putin o bucatarie, iar in unele cazuri sunt intalnite chiar doua. Cladirea mai dispune si de o parcare interioara in care sunt disponibile circa 10-12 locuri.

“Lucreaza in aceasta cladire 70 de oameni. Insa numarul de angajati creste si credem ca la sfarsitului lui 2012 vom fi la limita cu spatiul. O sa fim la sfarsit de contract si, probabil, ne vom pune intrebarea daca este cazul sa ne mutam. Aici poate lucra o echipa formata din cel mult 85 – 90 de oameni”, mentioneaza seful companiei.

Biroul lui Jan Glas are circa 12-13 mp, este amplasat la parter si poate fi recunoscut cu usurinta dupa elementele de decor ce descriu oras New York, unul dintre orasele preferate ale managerului. La parterul cladirii se afla patru sali de sedinte, iar in restul sediului mai pot fi intalnite inca patru. Totusi, majoritatea intalnirilor cu clientii au loc la parter.

Afacerile subsidiarei din Romania a TPA Horwath au crescut cu aproximativ 20-25% in primele sase luni din 2011 comparativ cu perioada similara din anul precedent, cresterea fiind sustinuta in special de activitatea diviziei de taxe.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri