Holcim Romania, unul dintre cei mai mari producatori de ciment de pe piata locala, ocupa o suprafata de 2.500 mp de birouri in cladirea Floreasca Business Park, in care isi desfasoara activitatea 140 de angajati ai companiei.
Proiectul Floreasca Business Park (sau Floreasca 169A), dezvoltat de Portland Trust si detinut de fondul de investitii NEPI, este amplasat pe Calea Floreasca, in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu, si gazduieste chiriasi precum: PeliFilip, L’Oreal, Xerox, Colliers, Oracle, Abbott, DHL, Agip, Mars si General Electric.

„Au fost mai multe cladiri pe lista optiunilor, dar am ales Floreasca Business Park pentru ca ofera conditii foarte bune de lucru, avand lumina naturala si multe spatii deschise, dar si un amplasament accesibil pentru angajatii nostri fiind situata in apropiere de liniile de metrou, autobuz si tramvai”, a declarat Nicoleta Salajan (foto), director de resurse umane in cadrul Holcim Romania.

Holcim a inchiriat o suprafata de 2.500 mp de birouri in corpul B al cladirii Floreasca Business Park, respectiv etajele sapte si opt. Procentul de spatii deschise este de circa 80% din totalul suprafetei sediului, doar anumite birouri si sali de sedinta fiind inchise.

La etajul sapte se afla departamentele: Resurse Umane, Marketing si Vanzari, Financiar, Achizitii, Betoane si Agregate, Dezvoltare Durabila si Administrativ, iar la etajul opt se afla departamentele: Management General, Comunicare, Juridic, IT si Audit Intern.

In biroul din Floreasca lucreaza 140 de angajati, pentru care au fost rezervate 70 de locuri de parcare, cu mult peste limita obisnuita, care este echivalenta cu 20% din totalul angajatilor.

„Avand in vedere deficientele la nivel de infrastructura urbana cu privire la locurile destinate parcarii, acest aspect a fost deosebit de important in alegerea spatiului din zona Floreasca, care ne permite acces la parcare subterana si supraterana”, explica managerul.

Biroul directorului general, Daniel Bach, este situat la etajul opt si are o suprafata de circa 30 de metri patrati. El l-a inlocuit de la inceputul lui aprilie pe Markus Wirth, care va ramane, cel putin pana la sfarsitului anului, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Holcim Romania.

Sediul Holcim a fost amenajat de compania Corporate Office Solutions, care a mai mobilat si birourile White & Case, eMag sau Colliers. Spatiile se impart in zone de lucru, care pun accent pe functionalitate si accesibilitate a utilizatorilor la informatie, si in spatii destinate intalnirilor, in sediul central fiind opt sali de sedinta, dispuse pe ambele etaje.

„Angajatii au venit cu solutii creative si au ales ca salile de intalniri sa fie denumite dupa stiluri de dans din intreaga lume . Asa se face ca, la Holcim, intalnirile au loc pe ritm de Tango, Rumba, Samba, Vals, Ciuleandra, Flamenco, Salsa si Charleston”, povesteste Nicoleta Salajan.

In amenajarea sediului, s-a pus un accent si pe zonel de socializare: biroul Holcim dispune de spatii speciale pentru servit cafeaua si de spatii pentru luat masa.

Un element definitoriu pentru biroul Holcim este tabloul fabricii de ciment din Alesd si a fost realizat de angajatii companiei, in cadrul unui eveniment intern realizat in 2008.

"Sub indrumarea unui pictor, noua echipe au recompus cu pensula, pe panza, bucati dintr-o imagine mai ampla care s-a concretizat la finele evenimentului prin alaturarea celor noua picturi”, spune Salajan.

Holcim Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 200 milioane euro anul trecut, in scadere cu 20% fata de 2009, din cauza efectelor crizei economice si a conditiilor dificile de pe piata.

Grupul elvetian Holcim opereaza in 70 de tari si detine in Romania doua fabrici de ciment, la Alesd si Campulung, o statie de macinare la Turda, 19 statii ecologice de preparare a betoanelor, cinci statii de agregare si un terminal de ciment in Bucuresti.

Birou de companie
este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri