O cladire ecologica in Pipera, spatiu larg de lucru, premii castigate de-a lungul timpului si un “timeline” in forma siglei Flanco pe care sunt trecuti angajatii de top ai companiei – asa s-ar putea descrie in cateva cuvinte noul sediu Flanco.
Retailerul are sediul alaturi de eMag in Swan Office & Technology Park, o cladire ecologica ce permite intrarea luminii naturale pe tot parcursul zilei. Flanco a renuntat dupa un an si jumatate la sediul din Calea Floreasca, pentru a se muta in noua cladire din Pipera.

In Swan Office & Tehnology Park, Flanco a inchiriat o suprafata de 700 mp, in care isi desfasoara activitatea 82 de angajati. Practic, conducerea companiei, product managementul, marketing , vanzari, dezvoltare, customer support, resursele umane, financiar – contabilitate, IT si Legal, sunt toate incadrate in acel spatiu.

Atat biroul eMag, cat si cel al Flanco, au fost amenajate de importatorul de mobilier de birou Corporate Office Solutions (COS).

Primul chirias al birourilor Swan din Pipera a fost operatorul de evenimente Ambery Hall, care a inchiriat o suprafata de 500 mp, la parterul cladirii. Nivelul chiriilor este estimat la 12 euro/mp, potrivit dezvoltatorului cladirii.

Parcul de afaceri Swan Office & Tehnology Park a fost finalizat la inceputul acestui an, dupa o investitie de 50 de milioane de euro.

Swan este prima cladire din Pipera care a obtinut certificatul BREEAM, cel mai important instrument de evaluare a cladirilor verzi, si prima cladire din Romania acreditata drept cladire verde dupa incheierea procesului de constructie.

Flanco estimeaza ca in acest an va detine o cota de 12% din piata de retail electroIT care este estimata la 1-1,1 miliarde de euro. Astfel, compania va ajunge in 2011 la un business de circa 120-130 de milioane de euro, fata de aproximativ 100 de milioane de euro anul trecut.

Conducerea Flanco isi doreste sa inregistreze un profit net in jurul a 1% din cifra de afaceri. Pentru 2012, compania estimeaza venituri de 140 milioane de euro.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri