Cladiri moderne de birouri, amplasate in apropierea unei statii de metrou, spatii generoase si diverse facilitati pentru angajati, asa pot fi descrise, pe scurt, birourile multinationalelor. wall-street.ro iti prezinta cinci birouri de top, din cinci industrii diferite.
In toamna anului 2010, cei 500 de angajati ai companiei de servicii profesionale PwC Romania au inceput sa lucreze in cladirea The Lakeview, amplasata pe bulevardul Barbu Vacarescu.

PwC si firma corespondenta de avocatura D&B David si Baias ocupa o suprafata de aproximativ 8.200 mp, desfasurata pe patru etaje, ceea ce inseamna peste 16 mp per angajat. Biroul PwC mai include si 13 sali de sedinta externe si noua interne, opt sali de conferinta telefonica si sali pentru discutii informale sau de recreere pentru clientii companiei.

In 2009, Rompetrol, al doilea jucator din piata petroliera locala, a decis sa isi mute sediul central din cladirea pe care o detine in Piata Victoriei si sa isi consolideze toate operatiunile in turnurile de la Piata Presei. In cei 9.300 mp ocupati de Rompetrol in Piata Presei lucreaza circa 700 de angajati.

"Cel mai mare avantaj al acestui sediu este dat de combinatia a doi factori: amplasamentul si pretul pe care-l platim pentru acest amplasament. Dezavantajul este ca nu avem metrou", spunea Alexey Golovin, director guvernanta corporativa, cel care a gestionat procesul de relocare al grupului Rompetrol.

Din 2007 sediul Bergenbier, unul dintre cei mai importanti producatori de bere din Romania, se afla in complexul de birouri Iride Business Park, din Pipera. Birourile Bergenbier – incluzand spatii de lucru, sali de sedinte si o zona amenajata pentru servirea mesei – ocupa 1.200 mp. Cu exceptia salilor de sedinta angajatii lucreaza doar in spatii deschise.

Conceptul care defineste spatiul de birou este inedit – sediul a fost gandit ca un butoi de bere, pe rotund, concetrand pe zona centrala spatiile destinate salilor de intalnire, iar in jur zona destinata birourilor angajatilor.

Orange Romania, cel mai mare operator telecom din Romania, are mai multe sedii in Bucuresti, situate in Piata Victoriei, Pipera si Giulesti. In sediul din Pipera sunt 1.070 de angajati, intr-o suprafata de 8.890 mp, iar in sediul din Giulesti, circa 130 de angajati Orange in 3.400 mp.

In Pipera, angajatii Orange au acces imediat la mijloace de transportul in comun, precum metrou, tramvai. In Giulesti, sediul nu are acces imediat la metrou, dar pentru a remedia situatia Orange pune la dispozitia angajatilor un microbuz ca mijloc de transport de la metrou la sediu si retur.
Volksbank
ocupa sapte etaje in cladirea de birouri Nusco Tower, dezvoltata de italienii de la Nusco pe bulevardul Barbu Vacarescu, in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu. Austriecii au inchiriat etajele trei-opt inclusiv si etajul zece. In cei 8.000 mp din isi desfasoara activitatea 550 de angati ai bancii, reuniti din cele sase sedii ocupate anterior in zonele: Dacia, Coltei, Buzesti, Mihai Bravo si Apolodor.

Birourile Volksbank includ 11 sali de sedinte, dintre care patru se afla la etajul al treilea. Cea mai mare sala de sedinte este amplasata la etajul zece si dispune de 24 de locuri. Birourile angajatilor sunt decorate in culorile companiei, respectiv verde si albastru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri