Lumina naturala din belsug, flori, panouri cu mesaje de multumire si multe zambete te intampina in birourile Danone Romania din cartierul Colentina.
Biroul Danone este open space, iar structura ofera destul de mult spatiu fiecarui angajat. Birourile managerilor, desi inchise, sunt de sticla asa ca sentimentul de deschidere persista in companie.

Lumina naturala este de departe punctul forte al birourilor Danone. Distanta mai mare fata de mijloacele de transport in comun poate fi considerata un punct slab, insa avand in vedere proximitatea birourilor fata de unitatea de productie a companiei , dar si facilitatile pe care compania le ofera angajatilor, distanta se compenseaza. Exista curse regulate care transporta angajatii catre si de la birou.

Astfel, la parterul birourilor Danone este „restaurantul” si o zona de relaxare pentru angajati. Tot la partner, compania a pus la dispozitia angajatilor, in parteneriat cu o companie de servicii medicale, un cabinet medical. In plus, din cand in cand angajatii au parte de surprize: cum ar fi cursuri de Yoga sau masaj la birou.

Angajatilor din fabrica, compania le-a pus de asemenea la dispozitie o sala de mese, iar in unitatea de productie inca mai sunt cateva birouri, unii dintre angajati avand spatiu de lucru in ambele locuri. Un exemplu este directorul de productie care are un birou in fabrica si unul in cladirea de birouri de langa.

De altfel, initial zona de birouri a companiei era in incinta fabricii, extinderea companiei a facut insa necesara relocarea intr-un spatiu mai mare. Spatiul ocupat acum, desi inchiriat, a fost realizat dupa brief-ul trimis de Danone, special pentru nevoile companiei.

Cladirea are circa 3.300 metri patrati si aici lucreaza circa 160 de persoane, pe trei etaje. La etajul 1 sunt departamente de HR, achizitii si supply chain, la etajul 3 sunt zona corporate, financiar si IT, iar la etajul doi zona de marketing si vanzari.

Parasind birourile corporate mergem spre fabrica, aici, ne intampina un panou imens cu desenele copiilor care vin in fiecare miercuri sa viziteze fabrica. Vedem sala de mese a angajatilor din fabrica si apoi pasi in uriasul "laborator" al lactatelor.

Fabrica Danone Romania din Bucuresti se intinde pe o suprafata de 70.000 mp, are o capacitate anuala de productie de aproximativ 100.000 tone de produse lactate proaspete si a beneficiat de investitii de 60 milioane euro, unitatea fiind complet modernizata de grup.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Fotografii realizate de Mircea Dragos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri