Este singurul loc din Romania unde scaderea pietei bursiere este un lucru bun. La Bursa din Sibiu, speculatorii romani se intalnesc virtual, in fiecare zi, sa tranzactioneze contracte futures pe aur, actiuni, Dow Jones, optiuni sau CFD-uri. Desi centrul financiar al tarii este in Capitala, Sibex rezista de 18 ani in fosta capitala culturala europeana. De curand, in ton cu schimbarile din conducerea companiei, Bursa si-a mutat sediul in zona de business a orasului.
Cladirea in care functioneaza Sibex, Casa Romana de Compensatie si Depozitarul Sibex este situata in zona de business a orasului Sibiu. Piata Aurel Vlaicu este una dintre cele mai aglomerate zone ale orasului, aici intersectandu-se cinci strazi principale si populate.

Cladirea are cinci etaje, nivelul trei fiind ocupat de Sibex, Casa Romana de Compensatie si Depozitar. Suprafata etajului are 420 mp, in care isi desfasoara activitatea 30 de angajati. Rezulta astfel o medie de 14 mp/angajat, putin peste media de 11 mp/angajat din Bucuresti.

Primele trei niveluri ale cladirii sunt ocupate de Raiffeisen Bank, iar ultimele de RDS & RCS si birouri de avocatura.

Sibex s-a mutat in spatiu in ianuarie 2012, in ton din schimbarile din conducerea companiei de anul trecut. In mai 2011, Cristian Sima l-a inlocuit pe fondatorul Sibex, Teodor Ancuta, in functia de presedinte al bursei. Dupa o serie de discutii, suspendari, Tribunalul Sibiu a decis, in octombrie 2011, ca Sima este presedintele Sibex.

Spatiul ocupat de bursa sibiana include doua sali de sedinta, receptie, oficiu si un studio TV. Aproximativ 70% sunt spatii deschise iar biroul directorului general este pozitionat central, unde se desfasoara si sedintele Consiliului de Administratie.

Cristian Sima (foto) este adeptul open-space-ului. Ne-a spus de la inceput ca nu vrea un birou personalizat, ci prefera sa isi petreaca foarte mult timp in mijlocul angajatilor”, a explicat Ovidiu Petru, directorul adjunct al Sibex.

Cladirea din zona de business a orasului a fost aleaza pentru vizibilitate maxima, costuri mai mici, dotari superioare, acces usor la mijloace de transport, zona cu multe restaurante, open space si foarte multa lumina naturala.

“Este locatia strategica in Sibiu, din punct de vedere al vizibilitatii pentru afisarea cotatiilor pe o tabela electronica. Prin acest proiect, vrem sa le aratam sibienilor ca in orasul lor se afla una din cele mai puternice burse din Europa de Est”, a declarat Ovidiu Petru.

Un dezavantaj major al cladirii alese este insuficienta locurilor de parcare. In vecinatate se afla sedii de banci, facultati, sala de sport Transilvania, Casa de Cultura a Studentilor, Cinema Arta, hoteluri, restaurante.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri