MasterCard, al doilea operator de carduri de pe plan mondial, are sediul in cladirea America House din Piata Victoriei inca din 2007. Biroul companiei ocupa o suprafata de 320 mp, in care isi desfasoara activitatea doar 11 angajati.
MasterCard si-a prelungit in 2011, pentru inca cinci ani, contractul de inchiriere pentru spatiul ocupat la etajul al doilea in cladirea de birouri America House, tranzactia fiind consiliata de consultantul imobiliar Jones Lang LaSalle.

Biroul local al MasterCard ocupa o suprafata de 320 mp, in care isi desfasoara activitatea 11 persoane, ceea ce inseamna o medie de aproape 30 mp per angajat, mai mult decat dublu fata de media intalnita in majoritatea birourilor de multinationale, respectiv 11 mp per angajat.

Reprezentantii companiei spun ca au ales cladirea de birouri America House in special datorita zonei centrale in care este amplasata.

„Piata Victoriei este una dintre zonele de business din capitala care a inregistrat cea mai rapida crestere, poate si datorita faptului ca se poate ajunge foarte usor aici, fie cu masina personala, fie cu mijloacele de transport in comun. Mai mult de atat, de aici ai acces la doua magistrale de metrou. Un alt factor care a cantarit destul de mult a fost faptul ca America House ne-a oferit acces la foarte multe facilitati, inclusiv locuri de parcare, o adevarata problema in zonele aglomerate din Bucuresti”, au mentionat oficialii MasterCard.

Biroul MasterCard din Romania are doua sali de conferinte - una medie, in care incap in jur de 8 persoane si una mare, de 15 persoane, in care se tin diverse training-uri. Ambele sali de conferinta sunt dotate cu aparate multimedia.

Totodata, in biroul operatorului de carduri sunt diferite obiecte de arta contemporana, pe care MasterCard le-a achizitionat prin intermediul unui program de promovare a culturii artistice locale. Obiectele, picturi si sculpturi, sunt expuse in cele doua sali de conferinte, dar si pe holuri.

In ceea ce priveste biroul Denisei Mateescu, general manager Romania si regiunea Balcanilor al MasterCard Europe, acesta este pozitionat in mijloc, dupa salile de conferinta si este legat prin spatii deschise de restul birourilor.

In total, spatiile inchise din sediul MasterCard reprezinta cam 50% din suprafata totala ocupata.

Printre companiile care au inchiriat spatii de birouri in America House se numara BCR, Deloitte, casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, S&T, Cisco sau Ericsson. Recent, McDonald's si World Class au deschis unitati in America House, McDonald's avand in aceasta cladire si sediul central.

Chiria pentru birourile din cladirea America House se situeaza in jurul nivelului de 19 euro/mp, potrivit declaratiilor anterioare ale fondului de investitii AEW Europe, proprietarul cladirii.

MasterCard este o companie globala de plati si tehnologie, fiind listata la bursa din New York. Compania opereaza cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 de tari si teritorii.

MasterCard este si sponsor al celei mai importante competitii fotbalistice din lume – UEFA Champions League.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri