Palatul Culturii, Ateneul Roman sau Tower Bridge. Nu sunt doar niste repere culturale si locuri de vizitat din Iasi, Bucuresti sau Londra, ci si denumiri de sali de sedinta. Furnizorul de servicii informatice Endava a ales aceste nume pentru sali biroului din Iasi, unde in prezent lucreaza 210 angajati.
De unde ideea? Iasi, Bucuresti si Londra sunt cateva dintre orasele in care compania britanica de IT are filiale.

In ceea ce priveste locatia din Iasi, in urma cu an si jumatate Endava inchiria un etaj cu o suprafata de aproximativ 1.200 de metri patrati in United Business Center 1, cladire de birouri care face parte din complexul Palas Iasi, o investitie de peste 260 de milioane de euro care apartine omului de afaceri Iulian Dascalu. Insa, in februarie anul acesta, conducerea a mai inchiriat un etaj, dubland astfel spatiul, pentru ca echipa a crescut intre timp de la 70 de angajati in 2010 la peste 210 in prezent.

“Spatiul pe care il avem acum disponibil ne permite o extindere a echipei la 400 de oameni”, spune Andrei Postolache, delivery unit manager al centrului Endava din Iasi.

Compania mai are in Romania filiale la Cluj-Napoca si Bucuresti, iar pana la finalul anului isi doreste ca pe piata locala sa ajunga la in jur de 750 de angajati, fata de 400 la inceputul anului. Cel mai mare centru din Romania urmeaza sa fie cel din Iasi.

United Business Center 1 (UBC 1), cladirea in care este sediul Endava din Iasi, se afla in centrul orasului si are acces la Palas Shopping Street, strada comerciala care va avea 35 de magazine. Imobilul are suprafata de inchiriabila de 6.500 mp pentru birouri si 800 mp pentru spatii comerciale, iar printre ceilalti chiriasi se numara Amazon, Raiffeisen Bank, Groupama Asigurari si Café Papillon.

In complexul United Business Center, care include in total trei cladiri, mai au sedii companiile: Travel Tech, Bentley Systems si Volksbank.

Birourile Endava din toata lumea arata similar

“Alegem spatii de birouri de clasa A in locatii centrale din orasele unde suntem prezenti, pe care le amenajam in stil open space, care sunt la ultimele etaje ale cladirilor si care au ferestre mari. Folosim in toate locatiile aceleasi elemente de design si identitate vizuala, respectiv acelasi tip de mobilier”, explica Postolache.

Astfel, 90% din spatiu este deschis, restul fiind folosit pentru sali de sedinte, sport ori pentru zona in care mananca angajatii.

Compania are 13 sali de sedinte la ambele etaje, iar la un etaj salile au nume de planete (Jupiter, Mars, Mercury, etc.), iar la celalalt sunt denumite dupa repere cunoscute din orasele in care Endava are sedii. De exemplu, Palatul Culturii (Iasi), Ateneul Roman (Bucuresti) sau Tower Bridge (Londra).

Spatiul in care angajatii pot lua masa are 70 mp si are vedere catre zona verde din centrul complexului Palas.

Facilitati pentru angajati

Anul trecut Endava a lansat EnStyle, un program prin care conducerea companiei isi doreste ca lucrul sa fie mai placut, ca angajatii sa comunice mai mult si sa fie mai creativi.

“De exemplu, cu acest scop am amenajat si o sala de 30 mp ca SportsRoom, unde angajatii pot lua pauze in timpul programului de lucru pentru un meci de ping-pong sau fussball cu colegii”, adauga managerul Endava.

In ceea ce priveste locurile de parcare, Andrei Postolache afirma ca acest lucru nu este o problema pentru ca in complexul Palas sunt 2.500 de locuri in care sa iti parchezi masina. In parcarea subterana a United Business Center 1 sunt disponibile 37 de locuri.

Endava este o companie de servicii IT infiintata in 2000 care in prezent are opt sedii, in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova.

Pe piata locala, compania este unul dintre principalii furnizori de servicii de outsoucing IT, livrand solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din Marea Britanie si Statele Unite. Printre clientii Endava se numara companii precum IMG Worldwide, UBS, Cadbury, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life si BRD Fond de Pensii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri