De patru ani, compania americana de arhitectura, inginerie si constructii Epstein are sediul in cladirea de birouri Premium Plaza, amplasata in zona Piata Victoriei si cunoscuta ca fiind sediul Ernst & Young. Aici, Randy Tharp, seful Epstein, petrece in medie 10 ore, in zilele cand nu este la biroul companiei din Chicago.
"Suntem in aceasta cladire de patru ani, asa ca in curand vom fi nevoiti fie sa reinnoim contractul de inchiriere, fie sa ne mutam (n.r.: contractele de inchiriere pe piata de birouri sunt incheiate, de obicei, pentru cinci ani). Inca nu am decis ce vom face anul viitor, piata de astazi este total diferita fata de cea din 2008, cand nu aveai multe alternative unde sa te muti", povesteste Randy Tharp.

Epstein ocupa o suprafata de circa 500 mp la etajul sapte al cladirii Premium Plaza, amplasata pe strada Dr. Iacob Felix, in apropiere de Piata Victoriei. Printre chiriasii cladirii se mai numara Ernst & Young, Volksbank (care ocupa un spatiu comercial la parter) si MEC Romania. Epstein a inchiar initial doua etaje, respectiv sapte si opt, insa ulterior a subinchiriat unul dintre spatii.

In prezent, in biroul Epstein din Piata Victoriei isi desfasoara activitatea 25 de angajati, insa acest numar ar putea creste in curand, odata cu proiectele castigate de companie.

Intregul biroul al Epstein este de tip open-space, aceasta fiind politica firmei. Inclusiv biroul lui Randy Tharp este open space, chiar daca se afla intr-o zona mai retrasa.

"Imi place sa fiu in mijlocul angajatilor, nu inchis intr-un birou separat. Mai am un birou in Chigaco, acolo unde este sediul central al firmei, dar acolo merg doar cateva zile pe luna. La birou petrec in medie 10 ore si ajung cu masina, chiar daca locuiesc aproape, la hotelul Radisson", spune managerul.

Chiar daca numarul angajatilor va creste si contractul de inchiriere va expira in curand, Randy Tharp spune ca intentioneaza sa ramana in Piata Victoriei.

"Ne ajuta sa fim in aceasta zona, suntem aproape de orice si este usor de ajuns. Pentru noi cel putin, Pipera nu ar fi o optiune. Nu este vorba doar de cladirea in care stai, ci si de ce optiuni au angajatii: de la locul unde mananca, la modalitatea in care pot ajunge la birou", afirma Tharp.

Pentru seful Epstein, o cladire perfecta inseamna o locatie, lumina naturala, o calitate buna a cladirii in sine, ventilatia si flexibilitatea spatiului.

Cladirea Premium Plaza a fost dezvoltata de Premiumred, divizia de dezvoltari imobiliare a Investkredit din cadrul grupului Volksbank, in urma unei investitii de circa 20 de milioane de euro.

Epstein este o companie de arhitectura, inginerie si constructii cu sediul la Chicago, activa pe piata romaneasca de peste cinci ani, unde a dezvoltat proiecte pentru companii precum Lufkin Industries, Cameron, Emerson, WDP Development sau Petrom.

Recent, Epstein a fost responsabila cu arhitectura si constructia unui depozit de produse finite pentru Star Foods, la Popesti Leordeni, o investitie de 2,5 milioane de euro.

Fotografii profesionale realizate de Mircea Dragos.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri