In prima parte a acestui an, filiala locala a grupului elvetian Sika, specializat in productia de materiale chimice pentru constructii, a decis sa se mute in birourile Forum III, amplasate in imediata vecinatate a Palatului Parlamentului si a Catedralei Mantuirii Neamului, dupa ce mai bine de 10 ani “au indurat conditiile sanitare nu tocmai favorabile” ale fostului sediu.
Prezenta pe piata din 2002, Sika Romania are sediul central in Brasov, acolo unde se afla si fabrica companiei, insa are si o reprezentanta in Bucuresti. In ultimii 10 ani, filiala zonala si-a desfasurat activitatea intr-un sediu aflat pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

Conducerea a hotarat la inceputul acestui an sa isi mute birourile in zona Izvor, in apropiere de Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari cladiri din lume, unde ocupa o suprafata de 284 mp, ceea ce reprezinta jumatate din etajul 7 al birourilor Forum III BC.

“Cladirea este amplasata in imediata apropiere a Palatului Parlamentului, a parcului Izvor si a viitoarei Catedrale a Mantuirii Neamului, panorama putand fi savurata de pe terasa generoasa a biroului. De amenajarea biroului ne-am ocupat singuri, urmand linia de design interior a sediului central din Brasov”, spune Ioana Lorenc, marketing & pr manager in cadrul companiei.

Avantajele si dezavantajele noii locatii

La biroul Sika din Bucuresti isi desfasoara activitatea 16 persoane din totalul de circa 50 angajati ai filialei locale a grupului elvetian. Aici sunt prezenti in special oameni responsabili de vanzari, serviciul tehnic sau customer service.

“Unul din principalele avantaje ale cladirii Forum III il reprezinta accesul la mijloacele de transport in comun: existand o statie RATB in fata cladirii, dar si statia de metrou Izvor la 5-7 min de mers pe jos”, explica directorul de marketing al Sika.

Un alt avantaj il constituie bucataria unde angajatii pot lua masa, socializa sau pot pregati o cafea pentru a o savura pe terasa cladirii de birouri cu vedere directa catre cele mai importante obiective ale Capitalei.
De cealalta parte, locurile de parcare sunt insa principala problema a proiectului Forum III.

“Dezavantajele vizeaza cu precadere posibilitatile de parcare a autoturismelor de serviciu, spatiul disponibil fiind extrem de limitat. Beneficiem de 3 locuri de parcare, in timp ce flota auto din Bucuresti cuprinde 15 masini. Exista posibilitatea de a gasi locuri de parcare in zona, in conditiile in care se ajunge la birou in jurul orei 8”, afirma Ioana Lorenc.

De ce au renuntat la vechiul sediu

Din 2002 si pana la inceputul acestui an, reprezentanta locala a grupului si-a desfasurat activitatea atat in Brasov, in sediul central, dar si in Bucuresti, in zona de iesire pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

“Traficul ingreunat, distanta, timpul pierdut pe drum si conditiile sanitare din acea zona au reprezentat cateva dintre principalele motive din care am cautat sa ne mutam sediul din Bucuresti intr-o zona centrala”, explica reprezentantii companiei.

Sediul din Bucuresti este inchiriat, in timp ce in Brasov, spatiul de circa 2.500 mp (fabrica - 500mp, sediu – 800 mp si depozit - 1.000mp) este proprietatea Sika Romania.

Costurile cu chiria si mentenanta biroului din zona Izvor se ridica la circa 17 euro/mp, ceea ce reprezinta circa 4.800 euro/luna.

Cum arata biroul directorului general

La sediul din Bucuresti, biroul Ileanei Nicolae, director general in cadrul Sika Romania, se intinde pe o suprafata de circa 15 mp, in timp ce la Brasov, spatiul alocat ocupa circa 25 mp.

“Nu sunt diferente foarte mari intre cele doua birouri, ambele pastreaza o nota personala, sunt caracterizate prin tablouri, poze de familie, plante si diferite obiecte decorative”, mai spune directorul de marketing si pr al Sika.

In sediul de la Bucuresti, predomina nuantele de verde si mobilierul de culoarea fagului. (vezi GALERIE FOTO).

Ileana Nicolae viziteaza sediul din Bucuresti de 2-3 ori pe luna, in functie de necesitati, principalele activitati desfasurandu-le in sediul din Brasov, unde coordoneaza direct activitatea a peste 30 angajati.

Sediul din Brasov versus cel din Bucuresti

Inaugurat in august 2005, sediul Sika din Brasov se intinde pe o suprafata de circa 800 mp, intr-un imobil dispus pe 2 niveluri (P+2).

Aici isi desfasoara activitatea circa 30 angajati care au diferite responsabilitati. Este totodata locul unde se afla atat fabrica Sika din Romania, cat si depozitul grupului elvetian specializat in productia de materiale chimice pentru constructii.

Sediul de birouri din Brasov ofera 4 sali de sedinte, comparativ cu una singura de care dispune in Bucuresti. Sala de mese este amplasata la parterul sediului, iar angajatii opteaza de obicei pentru masa la birou.

“Aici parcarea nu mai este o problema: 35 de locuri de parcare se afla in incinta sediului. Exista insa si la Brasov dezavantaje, iar principalul ar fi costurile de intretinere permanenta foarte mari”, inchie Ioana Lorenc.

Sika este unul din cei mai importanti producatori de materiale chimice pentru constructii din Europa si din lume. Filiala locala a grupului elvetian a raportat in 2011 afaceri in crestere cu 17% fata de 2010 la 18 milioane euro si are in plan investitii de circa 1 milion de euro in urmatorii trei ani, mizand pe cresteri de 5% a cifrei de afaceri de la an la an.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri