Un grup de aproximativ 20 de tineri masora, decupeaza, lipesc si apoi pun formele in pungi de cadouri...in acelasi timp asculta "Bolero", celebra opera a compozitorului francez Maurice Ravel. Acesta este unul dintre exercitiile de creativitate pe care le fac cei in jur de 100 de angajati ai centrului de cercetare si dezvoltare software Intel Romania (IRDSC), centru pe care cel mai mare producator de microprocesoare la nivel global l-a deschis oficial anul trecut.
Intel ocupa un etaj in cladirea Upground din apropiere de statia de metrou Pipera din Bucuresti, adica circa 3.700 de metri patrati. In aceasta suprafata lucreaza o echipa de 110 de angajati, formata din 100 de ingineri software, angajati ai Intel Romania Software Development Center (IRDSC) si divizia de vanzari si marketing a Intel Romania (zece oameni).

Angajatii Intel lucreaza in acest sediu din 2011, dar deschiderea oficiala a avut loc in februarie 2012, atunci cand centrul a devenit complet functional. Capacitatea sediului este de 180 de oameni, iar acesta trebuie sa sustina transformarea centrului de la Bucuresti intr-un punct regional de cercetare si dezvoltare in cadrul Intel.

Aproape de metrou, restaurante si banci

„Avantajele sunt legate de suprafata generoasa care ne permite sa crestem echipa, dar si spatiul deschis care faciliteaza comunicarea intra-departamentala”, afirma Monica Ene-Pietrosanu, directorul general al centrului de dezvoltare si cercetare Intel Romania.

Principalul motiv pentru alegerea zonei de birouri Upground a fost accesibilitatea, mai exact apropierea de statia de metrou Pipera, dar si de cafenelele, restaurantele si bancile din zona.

Sediul este amenjat dupa standardele internationale ale Intel, insa fiind printre cele mai recente din regiunea Europei, Orientului Mijlociu si Africii, dispune de cele mai noi dotari tehnologice si de birou.

Astfel, angajatii au la dispozitie o sala de recreere cu scaun de masaj, masa de ping pong si fussball, dar si o zona in care se pot juca Wii.

Sala de mese se numeste „Community zone”. Pe langa faptul ca pot lua masa, multi angajati prefera sa se intalneasca aici cu colegii pentru ca este un spatiu mai putin formal. De asemenea, tot aici sunt organizate si serbarile interne.

21 de sali de sedinta

Centrul are 21 de sali de sedinta, cu o capacitate totala de peste 130 de locuri. Salile sunt destinate sedintelor interne, dar si colaborarilor pe echipe pentru proiectele pe care centrul din Romania le deruleaza impreuna cu angajatii din alte centre de cercetare si dezvolare din strainatate.

In ceea ce priveste spatiile de parcare, Intel dispune de 90 de locuri.

Biroul sefului, la fel ca celelalte


Biroul Monicai Ene-Pietrosanu, directorul general al centrului, este un cubicle la fel ca toate celelalte, personalizat cu poze ale membrilor familiei, premii, dar si ciocolata, un lucru despre care managerul spune ca o apropie de angajati.

“Pe birou am tot timpul bucati de ciocolata si ii atrag pe angajati, vin si mai stam de vorba. Este un pretext. Altfel, ramai in niste sfere foarte inalte, dar te desprinzi de realitate si oamenii nu apreciaza asta”, afirma Pietrosanu pentru Wall-Street intr-un interviu din vara anului trecut.

Fotografiile au fost realizate de Mircea Dragos.

Citeste si: Pranz cu sefa centrului software Intel: de ce s-a intors dupa 8 ani din America si ce inseamna sa fii femeie intr-un domeniu tehnic



Sursa foto: Wall-Street.ro (Fotograf: Mircea Dragos)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri