The Advisers, companie infiintata ca asociat Knight Frank in 2009 de Horatiu Florescu, si-a mutat biroul in cladirea Dorobanti 239 la finalul lui 2011. Aici compania ocupa 425 de mp, suprafata in care isi desfasoara activitatea o echipa formata din 31 de persoane. Sediul companiei este unul sobru, care denota “consultanta”, dar care in acelasi timp, pe masura ce il descoperi, iti da senzatia de prospetime prin mici accente de culoare si elemente de personalizare.

Spatiul a fost gandit astfel incat sa satisfaca nevoile tuturor personelor din echipa. Astfel, brokerii ocupa un spatiu open space in care pot comunica in voie fara grija peretilor si a usilor, birourile fiind foarte aproape de "clopotelul succesului", asa cum il numeste echipa The Advisers/Knight Frank, cel care suna de fiecare data cand se incheie o noua tranzactie. Departamentele de research, evaluare sau marketing, care au nevoie de mai multa liniste, sunt amplasate separat intr-un spatiu plin de plante, care abunda in lumina naturala. Partenerii companiei au birouri tip acvariu care imbina intimitatea cu transparenta.

In birou exista si un mic spatiu de relaxare, colorat si dotat cu un aparat de cafea.

Citeste si:

Spatiul are doua sali de sedinta, care pot fi transformate intr-o sala mai mare, fiind despartite de un perete mobil. Salile de sedinta sunt "tapetate" cu valorile companiei si imagini cu marile centre de afaceri ale lumii, imagini stilizate special pentru consultantul imobiliar. Imagini cu marile centre de business din Londra si New York se regasesc si in restul spatiului, compania incercand sa reflecte in sediu imbinarea dintre imaginea si valorile globale ale Knight Frank cu cele ale companiei locale.

Biroul are avantajul unei vizibilitati foarte bune, apropierii atat de zona de nord, cat si de cea centrala, dar si a proximitatii de metrou si a numarulul mare de optiuni de restaurante pentru intalnirile de afaceri.

The Advisers/Knight Frank a intermediat in 2013 tranzactii de birouri cu o suprafata totala de 65.000 mp, potrivit datelor companiei inregistrand cea mai mare cota de piata de pe segmentul de office anul trecut.

Printre principalii jucatori de pe segmentul de birouri se numara si Colliers, JLL, CBRE sau DTZ.