Birourile Group Noblesse, din care fac parte Galeriile Noblesse si biroul de design interior si arhitectura Studio Insign, se situeaza la demisolul unei cladiri istorice de pe strada Sfintilor din Capitala. Este un spatiu care impleteste accentele industriale cu elementele vintage si tusele moderne, a carui amenajare a avut la baza o munca titanica de restaurare si consolidare.

Cladirea istorica de pe strada Sfintilor nr. 7, imobil aflat in proprietatea Group Noblesse, a trecut in ultimul an printr-un amblu proces de consolidare si reabilitare. In acest imobil cu o arhitectura impresionanta, care este considerat unul dintre primele exemple de arhitectura eclectica din Bucuresti, va fi in curand inaugurat oficial al doilea showroom Galeriile Noblesse din Bucuresti si tot aici, intr-un spatiu de 300 de mp, compania si-a amenajat si propriul sediu. Compania a reusit sa transforme un subsol aflat intr-o stare avansata de degradare intr-un birou modern cu accente industriale.

Sediu Galeriile Noblesse

Dupa finalizarea acestui proces de consolidare si restaurare, compania si-a mutat sediul in demisolul cladirii monument istoric, spatiu pe care l-a tratat intr-un stil jucaus care impleteste mai multe tipuri de elemente. Loredana Preda, CEO la Group Noblesse si artizanul restaurarii vilei istorice, ne-a facut un tur al birourilor companiei din strada Sfintilor, unde lucreaza 15 din cei 25 de oameni din echipa din Bucuresti.

Spatiul de la demisol este unul usor labirintic, amenajat astfel incat elementele industriale, decoratiunile vintage si elementele moderne sa se imbine fara a fi ostentative. Si in cazul demisolului, ca peste tot in cladire, compania a incercat sa pastreze toate elementele originale care s-au conservat, iar toate elementele de modernitate sa fie cat mai discrete, astfel incat sa nu perturbe experienta pe care cladirea o aduce, lucru care se observa cel mai bine in zona de showroom, dar care poate fi remarcat si in spatiul de birouri.

sediu Galeriile Noblesse

In demisol peretii de caramida sunt cei originali, spatiul a fost hidroizolat si adancit cu circa 70 de cm. Incalzirea se face prin podea. Intreaga cladire a trecut, pe langa procesul migalos de restaurare, si printr-un proces intens de consolidare, utilizandu-se circa 650 de tone de fier si tinandu-se cont de cele mai stricte norme, spun oficialii companiei.

Birourile sunt separate pe departamente, doua spatii sunt dedicate biroul de design si ahitectura, CEO-ul companiei, Loredana Preda, are propriul birou, iar celelalte departamente cum ar fi PR, logistica si contabilitatea au de asemenea spatii alocate. In cei 300 mp exista un loc special amenajat pentru sedinte si o bucatarie, iar in unul din spatii oficialii companiei isi doresc sa amenajeze o cafenea.

Sediu Galeriile Noblesse

Restul casei din strada Sfintilor va functiona ca showroom pentru obiectele de mobilier din portofoliul Galeriile Noblesse, iar in fiecare incapere predomina un anumit stil. Inaugurarea Palatului Noblesse va insemna si intrarea companiei de amenajari interioare intr-o noua zona de business, cea a designului de eveniment, compania gandind spatiul astfel incat sa poata gazdui si evenimente prin intermediul Centrului de Arta si Evenimente Palatul Noblesse, de asemenea parte a Group Noblesse.

Casa construita de arhitectul Alexandru Savulescu in 1881 este unul dintre primele imobile construite in stil eclectic in Bucuresti. Recent, imobilul impresionant a trecut printr-un proces de restaurare si consolidare, care a necesitat o investitie de peste 1,5 mil. euro. Istoria casei, care dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, este legata de numele uneia dintre familiile celebre de bancheri ale epocii. Imobilul a fost cumparat in 1903 de bancherul Max Berkovitz. Cladirea a fost confiscata in 1950 de catre Partidul Comunist, devenind Cercul Copiilor din Sectorul 2. Cladirea, ca multe alte mosteniri arhitectonice, a ramas ani intregi in paragina. Soarta imobilului s-a schimbat in 2013, cand a fost cumparata de Galeriile Noblesse, care a restaurat si consolidat imobilul.

Galeriile Noblesse, parte din Group Noblesse, activeaza pe segmentul amenajarilor interioare de lux, compania are doua showroomuri in Bucuresti ( in zona Unirii si pe strada Sfintilor) si unul in Bacau. Group Noblesse include si propriul birou de design interior si arhitectura, Studio Insign, dar si Centrul de Arta si Evenimente Galeriile Noblesse si Asociatia Culturala Noblesse.

Fotografiile au fost puse la dispozitia wall-street.ro de Galeriile Noblesse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri