Compania americana 3 Pillar Global Romania a inchiriat in Cluj Napoca un nou sediu pentru cei 200 de specialisti IT din echipa. Sediul va deservi si nevoile de dezvoltare din 2015 ale companiei, care intentioneaza sa scoata pe piata minim 100 de job-uri in IT pentru birourile din Cluj si Timisoara anul viitor.

Noul sediu al companiei din proiectul de birouri The Office, dezvoltat de Ovidiu Sandor si NEPI, are o suprafata de 2.200 mp, suprafata care raspunde si nevoilor de dezvoltare ale 3 Pillar Global pentru anul viitor. Compania 3 Pillar Global are in plan sa angajeze cel putin 100 de persoane in 2015 atat in Cluj, cat si in Timisoara. Din biroul, in care „planetele se aliniaza”, angajatii 3 Pillar Global asigura livrarea proiectelor de programare pentru clientii din SUA si UK.

3 pillar global

Catalin Stef, directorul general al companiei, a explicat ca designul biroului este strans legat de dorinta de a reprezenta stilul de lucru pe care compania doreste sa il promoveze. Astfel, el marturiseste ca a ales un astfel de design tematic pentru ca proiectele pe care lucreaza compania sunt de multe ori adevarate provocari.

The officeMutarea companiei a fost determinata de dezvoltarea progresiva pe care a avut-o incepand cu 2010 care a generat nevoia unui spatiu mai mare. “Am ales o cladire de birouri de clasa A, The Office (recent inaugurata la Cluj-Napoca), pentru a oferi angajatilor nostri actuali si viitorilor nostri colegi un mediu de lucru confortabil, unde sa vina cu placere”. Compania 3 Pillar Global Romania mai detine un sediu in Timisoara, tot intr-o cladire de birouri de clasa A (City Business Center), situata in centrul orasului, unde isi desfasoara activitatea alti 100 de specialist IT.

3 pillar global

La capitolul avantaje ale noului sediu, oficialii 3Pillar Global noteaza amplasarea The Office, proiect situat intr-o zona usor accesibila in apropiere de centrul orasului. De asemenea spatiile vitrate mari care asigura lumina naturala si panorama vizibila din noul sediu sunt elemente trecute la capitolul plusuri, alaturi de cele 2 terase care faciliteaza socializarea dintre angajati; spatiile de parcare si restaurantele din zona.

Amenajarea noului sediu are la baza un design tematic. Catalin Stef marturiseste ca a considerat inspirational un design tematic “planetar”, cu sali de sedinte cu nume inspirate de planetele din sistemul nostru solar, o metafora prin care au dorit, spune el, sa simbolizeze semnificatia, provocarea proiectelor echipei. “Acest design sugereaza invitatia pe care o lansam colegilor nostri de a inova si a propune solutii ingenioase pentru clientii nostri apeland la cele mai noi tehnologii si limbaje de programare.”


In amenajare, compania si-a dorit sa creeze un spatiu care sa sugereze tehnologia de ultima generatie si sa faciliteze interactiunea intre echipe intr-un mediu modern, functional si comod. „Astazi, angajatii petrec mai mult timp la birou decat acasa. Ne-a preocupat sa le oferim un mediu de lucru care sa-i stimuleze creativ, dar care sa le permita sa se si relaxeze si sa se simta confortabil. De exemplu, compartimentarea minimalista a sediului, zonele de relaxare cu masa de ping-pong si consola de jocuri, terasele si sala de mese, peretele cu fotografii personale ale angajatilor, toate au rolul de a-i ajuta sa se cunoasca mai bine si sa faciliteze interactiunea", spune Stef.

Birourile sunt organizate in spatii deschise, fara despartitoare, pentru a facilita comunicarea si lucrul in echipa. Pentru a maximiza confortul angajatilor, precum si eficienta colaborare cu clientii, aproximativ 60% din spatiu este deschis, restul fiind ergonomic impartit in 12 sali de conferinta, sala de mese, 3 zone de relaxare, birouri individuale si spatii administrative.

Salile de sedinta, in numar de 12, sunt tematice, cu nume inspirate de planetele Sistemului Solar in functie de marimea lor. Salile de sedinta sunt folosite in principal pentru interactiunile cu clientii sau sesiuni de lucru cu colegii din celelalte sedii (Timisoara, Noida - India sau Fairfax - USA).

Noul sediu este dotat cu parcare subterana, terase, o bucatarie cocheta complet dotata, spatii de relaxare inchise sau in open-space cu masa de ping-pong, consola de jocuri. In perioada imediat urmatoare vom completa conceptul de design cu amenajarea unui spatiu „altfel” in care angajatii sa se bucure de ambianta placuta a unei biblioteci.

3 Pillar Global Romania, companie americana, a intrat pe piata din Romania in anul 2009, cu sediul social in Cluj-Napoca. Compania are doua locatii in Romania: Cluj-Napoca (200 de angajati) si Timisoara (100 de angajati). 3 Pillar Global Romania este specializata in dezvoltarea de produse software. Angajatii din Romania (300 din cei 600 la nivel global) deservesc clienti in SUA si UK pentru care dezvolta solutii software in domeniile media & entertainment; servicii de informare, sanatate fara insa a neglija posibilitatile de dezvoltare a produselor din domeniul financiar. Pentru anul 2015, compania intentioneaza sa angajeze cel putin 100 de persoane in Romania, atat in Cluj-Napoca cat si in Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri