Cand vorbesti de tehnologie te gandesti la Lenovo, in momentul de fata cel mai mare producator de PC-uri la nivel global si in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri din lume. Am vizitat insa si birourile gigantului din Romania, companie care si-a relocat de curand activitatea in zona Floreasca. Cum arata noul sediu al Lenovo?

Noile birouri Lenovo sunt parca desprinse din filmele SF si iti lasa impresia unui sediu extrem de tehnologizat, ceea ce si este, de fapt. De la mocheta care face trimitere la ideea de conexiune si pana la dotarile cu care este echipat spatiul, sediul Lenovo se inscrie in tiparul unui loc ideal pentru IT-isti.

Proiectul de amenajare al biroului Lenovo a fost unul complex, dupa cum recunosc chiar reprezentantii companiei, si a implicat mai multe companii acreditate sa se ocupe de schimbare. „Noul sediu Lenovo este localizat intr-o cladire „verde”, cu multa lumina naturala si ofera mai mult spatiu angajatilor decat vechiul sediu care devenise neincapator, dar si o serie de facilitati concepute pentru a creste creativitatea. Biroul dispune de spatii de recreere, de joaca, de lectura, spatii de socializare, dar si de o cafeterie comuna pentru angajati”, sustin oficialii Lenovo.

Potrivit acestora, birourile companiei se intind pe o suprafata de 2.000 de metri patrati. In acest moment, echipa Lenovo este formata din aproximativ 160 de angajati care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu tip open-space, care dispune, printre altele, si de o cafeterie si mai multe spatii de recreere si socializare, insa aceste lucruri nu au fost definitorii pentru alegerea acestei cladiri, dupa cum arata oficialii Lenovo.

Cum arata biroul lui Aurel Netin, directorul general Lenovo Romania

Biroul directorului general Lenovo Romania, Aurel Netin, este situat in vecinatatea echipei care gestioneaza activitatea de vanzare a grupului la nivel local. In biroul sau se regaseste mobilier utilizat pentru decorarea vechiului sediu al Lenovo, spatiul fiind amenajat cu mai multe distinctii primite de-a lungul timpului. Cel mai important obiect din biroul directorului general Lenovo Romania este crosa de golf, fiind un impatimit al elegantului sport.

Lenovo ajunge la 160 de angajati in Romania, o data cu integrarea echipei IBM

O data cu preluarea diviziei de servere Intel a IBM, Lenovo a ajuns la un numar de 160 de angajati, peste 80% dintre acestia fiind ingineri specializati in retele. “In Romania avem cea mai mare echipa unita de ingineri specializati in servere Intel din intreaga regiune a EMEA. Ultimul an a fost unul dintre cei mai agitati, mai ales ca a trebuit sa integram cele doua trei zone de activitate - cea comerciala, tehnica si de suport”, au spus reprezentantii companiei.

Potrivit lui Netin, incepand din acest an o buna parte a focusului companiei se va indrepta si spre zona enterprise, acolo unde grupul ocupa pozitia a treia. “Este o piata cu un potential ridicat, in care avem mult teren de recuperat”, a conchis acesta.

Lenovo este cel mai mare producator de PC-uri la nivel global, si unul dintre cei mai mari jucatori pe piata echipamentelor mobile (smartphone/tableta) si cu o prezenta importanta si pe zona serverelor si a statiilor de stocare, acolo unde ocupa pozitia a treia, dupa HP si Dell.

Fotografii realizate de Andrada Mihailescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri