Cum arata biroul unui specialist in spatii de birouri? Amenajarea biroului Steelcase din Cluj a avut la baza studiile companiei legate de modul de lucru al angajatilor si se bazeaza pe colaborare.

Steelcase a inaugurat in 2012 sediul din Cluj, in cladirea Maestro Business Center, deschizand aici un service center care deserveste zona EMEA. Cu 200 de angajati, sediul Global Business Center Steelcase din Cluj este un spatiu deschis care pune accentul pe colaborare.

Steelcase"Steelcase studiaza modul in care oamenii lucreaza, pentru a-i ajuta sa isi atinga adevaratul potential. Design-ul produselor si spatiilor de lucru Steelcase se bazeaza pe aceasta intelegere detaliata a felului in care se desfasoara munca. Bineinteles ca amenajarea centrului de servicii din Cluj Napoca a inglobat aceste studii, a tinut cont de tendintele in design, dar si de specificul business-ului. A rezultat astfel un spatiu inovativ, dinamic, utilizat in mod eficient, care sprijina colaborarea intre angajati, dar si munca in echipe distribuite in zone geografice diferite. Piata muncii este extrem de competitiva in Cluj Napoca la ora actuala, iar Steelcase Cluj are nevoie de cele mai bune talente. Spatiul de lucru joaca un rol hotarator in atragerea, mentinerea si dezvoltarea acestor talente, precum si la asigurarea sentimentului de bine la birou", spun oficialii companiei.

steelcaseConceptul amenajarii spatiului este unul minimalist - un spatiu optim utilizat, cu un design simplu. Tehnologia este foarte bine integrata, facilitand colaborarea intre angajatii care impart acelasi spatiu, munca in echipe distribuite in mai multe zone geografice si o mai buna organizare a timpului de lucru. Spatiile deschise predomina in GBC Cluj Napoca, reprezentand peste 75 % din intreaga suprafata a spatiului, ceea ce inlesneste colaborarea intre angajati, creativitate si munca in echipa. Spatiul este organizat in functie de echipele de lucru existente, iar designul, produsele si tehnologia integrata sunt gandite in functie de specificul fiecarei echipe.

De amenajare s-a ocupat COS, companie care este si partenerul Steelcase in Romania de 18 ani. Christophe Weller, managing partner COS, a declarat ca in amenajare know how-ul Steelcase s-a imbinat cu perspectiva locala.

steelcaseSediul GBCC se intinde pe 3 etaje, la fiecare etaj existand cel putin o sala mai mare de conferinte, cu toate dotarile si tehnologia necesara (4 in total), cateva sali pentru sedinte mai mici, pentru 4-8 persoane, unele dintre ele fiind dotate cu echipamente pentru video conferinte (8 in total). Exista de asemenea cel putin 2 quite-room-uri la fiecare etaj, in total 12. Majoritatea salilor de sedinte si conferinte pot fi programate si gestionate cu ajutorul unui sistem inteligent de programare a salilor, numit roomwizard.

SteelcaseDe asemenea, exista cate un Workcafe pentru fiecare etaj, plus o sala de relaxare inchisa, amenajata special pentru a oferi o oaza de liniste si relaxare angajatilor in timpul zilelor mai dificile de lucru. Spatiul este amenajat cu fotolii si canapele, iar peretii sunt decorati cu motive din natura. Conceptul de Workcafe este unul incetatenit la Steelcase, toate sediile noastre din lume avand o asemenea zona inclusa in spatiul de lucru. La Steelcase aceste zone de Workcafe pot fi atat spatii de lucru, cat si zone de relaxare sau servire a mesei. Ele sunt in asa fel proiectate, incat sa faciliteze colaborarea pentru probleme de munca, dar si interactiunea sociala pentru relaxare si destindere.

steelcaseSteelcase Inc, lider mondial in industria mobilierului de birou, are o experienta de 100 de ani in dezvoltarea de spatii de munca.
Compania este prezenta in intreaga lume prin centre de productie in peste 25 de locatii, prin reteaua de distributie ce include peste 650 de distribuitori si prin Centre de Servicii Globale. Unul dintre Centrele de Servicii globale este situat in Cluj Napoca si ofera servicii de suport centrelor de inovatie, unitatilor de productie si de vanzare ale Steelcase din Europa si America de Nord, precum si clientilor Steelcase din intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri