Safety Broker, cel mai mare broker de asigurari din Romania, si-a relocat sediul de la vechea adresa din zona Bulevardului Timisoara in luna august 2014, din nevoia de spatiu de lucru pentru angajatii companiei, de sali de sedinta si training, intr-o cladire de birouri, situata pe Calea Giulesti.

Grupul Safety, cel mai mare broker de asigurare independent cu capital local ce opereaza in Romania, ocupa o suprafata de 1.000 mp dispusa pe un singur nivel, iar aici, in sediul din Bucuresti al companiei, lucreaza 50 angajati, din totalul de 70 de angajati la nivelul tarii.

De regula, intr-un sediu de companie, pentru a ajunge la biroul directorului general, trebuie sa parcurgi etaje, holuri intregi si spatii de open space pline cu angajati, similar oarecum unei armate de oameni dispuse in fata unui general. Dar, pasind in sediul Safety Broker am remarcat ca aici acest principiu nu se aplica. Nu este nimeni de "ascuns".

Safety Broker, un business de familie la dimensiunea fiecarui judet

Cu usa larg deschisa, biroul directorului general al Safety Broker, Viorel Vasile, este pozitionat cu surprindere chiar inaintea receptiei, precum o locomotiva ce trage dupa sine intreaga companie. Nu se "ascunde" dupa o armata de angajati, inchis toata ziua in biroul sau si dand ordine prin telefon.

Sediul nu freamata insa de oameni, de vreme ce foarte multi sunt pe teren, probabil in activitati specifice unui broker de asigurare, precum intalniri cu asiguratorii si clientii potentiali, atat retail cat si corporate.

De altfel, Safety Broker s-a dezvoltat pe un sistem de fransiza, care a devenit in prezent un business de familie la dimensiunea fiecarui judet. Practic, la nivelul fiecarui judet, Viorel Vasile reusit sa gaseasca un antreprenor, cu un portofoliu de clienti, pe care l-a ajutat cu tot ceea ce are nevoie, de la birouri la salarii, pentru a da startul afacerii de brokeraj in asigurari, dupa cum insusi Viorel Vasile (foto) povestea pentru wall-street.ro, anul trecut.

Viorel Vasile, CEO Safety Broker

Biroul lui Viorel Vasile nu tradeaza luxul, ci se incadreaza mai degraba stilului traditional din punct de vedere al amenajarii sale, managerul fiind inconjurat de lucruri sau simboluri familiare, de la poze cu familia, trofee si distinctii castigate in piata asigurarilor si in diverse competitii sportive si pana la o colectie de masini in miniatura. In spate, se poate observa si un echipament personalizat cu numele sau din partea echipei de fotbal Universitatea Cluj, printre ai carei sponsori se numara si Safety Broker.

Intrebat despre considerentele care au stat la baza deciziei de relocare, Viorel Vasile a declarat ca acestea au fost legate de nevoia de spatiu de lucru pentru angajatii companiei, de sali de sedinta si training.

"Noua cladire dispune de ferestre luminoase, iar birourile au fost asezate atat in varianta open space cat si in birouri inchise. Conceptul de amplasare si organizare a birourilor a tinut cont in primul rand de confortul angajatilor la locul de munca, de ergonomia spatiului si de lumina naturala. Aceste demersuri avand ca unic scop cresterea gradului de confort la locul de munca si armonizarea activitatilor desfasurate", a spus seful Safety Broker.

Viorel Vasile, CEO Safety Broker

"Dar nu numai spatiul de lucru a fost un argument important pentru alegerea acestei cladiri, ci si zona destinata salilor sedinta, este destinat intalnirilor de lucru, salile fiind dotate cu tot echipamentul necesar videoconferintelor locale si internationale si prezentarilor multimedia", a mai precizat Viorel Vasile.

Si-a finantat afacerea in asigurari cu propriile economii...

Primul contact cu lumea asigurarilor l-a avut in '99 pe cand lucra la Volvo Finance si a lansat start-up-ul Forum Asigurari Auto pentru compania mentionata. Dupa sase ani a lasat calitatea de angajat pentru "haina" de antreprenor si in primavara anului 2005 si-a lansat propriul start-up in brokerajul de asigurari: Safety Broker de Asigurare.

Si-a finantat lansarea afacerii in asigurari din propriile economii si cateva imprumuturi de la prieteni, dupa cum povesteste seful Safety Broker. "Sincer, era bine daca reuseam sa invat ceva de la cineva, deoarece tot timpul am invatat din greselile mele. Am fost astfel mai degraba un autodidact, iar acum consider ca acesta reprezinta cel mai bun mod de a invata sa faci business".

Sediul situat la etajul doi al caldirii, gazduieste si o zona de relaxare, in vecinatatea salii de mese. Atunci cand isi doresc o scurta pauza, angajatii companiei pot sa se relaxeza pe terasa, aceasta avand o suprafata de 250 mp. In ceea ce priveste securitatea cladirii, toate zonele de activitate sunt monitorizate video, senzori de fum, alarma, paza cu personal calificat, doua lifturi si doua scari de acces. Toate reglementarile privind protectia datelor cu caracter personal sunt respectate cu strictete.

In opinia sa, principalul avantaj al biroului este amplasarea. Noul sediu este foarte aproape de Podul Basarab, la cinci minute de mers pe jos Carrefour Orhidea, la zece minute de statia de metrou Grozavesti si in fata statiei de tramvai nr. 11. Dezavantajul principal al zonei este lipsa spatiilor de parcare. "Compania are inchiriate doar 6 locuri de parcare si se simte totusi nevoia mai multor spatii de parcare", spune Viorel Vasile. De asemenea, din necesitatea de a avea un numar relativ mare de sali de sedinta, angajatii companiei au compartimentat doua incaperi destinate intalnirilor de lucru.

"Confortul angajatilor a fost criteriul principal care a stat la baza deciziei de relocare. Amenajarea open space, cu spatii suficient de largi de trecere intre birouri, cu zone de depozitare, cu numeroase sali de sedinta, cu sala de mese si zona de recreere, a facut ca aceasta locatie sa corespunda cerintelor companiei. Lumina naturala este, de asemenea, un element important de care s-a tinut cont – cladirea fiind amplasata intr-un spatiu deschis, cu lumina naturala directa pe toata durata zilei", a mai declarat seful Safety Broker.

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri