Este vorba de sediul in care s-a extins o parte din echipa Avangate, compania de software avand 100 de angajati intr-unul din sedii si 70 de angajati in alt sediu, ambele situate de statia de metrou Pipera. In cele doua constructii, Avangate ocupa 3.000 de metri patrati, dintre care 1.000 de metri patrati in sediul in care s-a extins in toamna trecuta.

Amenajarea noului spatiu a avut loc in lunile aprilie-mai, iar angajatii s-au mutat in septembrie.

Sediul este unul de tip open space. De asemenea, acesta cuprinde o bucatarie, trei sali de sedinte (care poarta numele de lumi imaginare: Utopia, Matrix si Wonderland), o bibliocteca, mai multe spatii pentru mini-sedinte (<<insule>>), dar si doua sali de dus pentru cei care vin la birou pe bicicleta.

Citeste si:

In cladirea pe care o ocupa lucreaza echipele de cercetare si dezvoltare si cele de management de produs, in timp ce in sediul initial sunt angajatii din departamentele administrativ, call center si suport. De asemenea, o parte din management si departamentul financiar se afla in Atlanta, acolo unde este si CEO-ul companiei, Alex Hart.

Pe de alta parte, in Romania se afla Cristian Badea, directorul tehnic al companiei si totodata omul care a fondat Avangate in 2005 alaturi de antreprenorul Radu Georgescu. De altfel, poate cel mai atractiv loc din noul sediu Avangate este zona in care lucreaza Badea, unde se afla o colectie de cateva zeci de masinute in miniatura.

In prezent Avangate este detinuta in intregime de fondul de investitii american Francisco Partners. La nivel global Avangate are peste 200 de angajati, dintre care peste 170 sunt in Romania. Restul birourilor sunt in Atlanta, Amsterdam si San Francisco.

Fotografii realizate de Mircea Dragos.