Pe o piata invadata de proiecte de birouri, in care marii dezvoltatori se intrec in proiecte care mai de care mai ambitioase, exista si o nisa a companiilor care si-au dorit sa isi dezvolte in regie proprie sediul de birouri si sa isi creeze propriul univers de lucru.

Este si cazul Fortech, companie specializata in servicii IT, cu sediul in Cluj-Napoca, care a decis sa isi construiasca propriul sediu de birouri, intins pe o suprafata de aproape 5.000 mp, in care angajatii isi desfasoara activitatea pe nu mai putin de cinci etaje.

“Principalul avantaj al cladirii de birouri il reprezinta amplasarea sa, intr-unul dintre cartierele bune ale Clujului, intr-o zona usor accesibila, din orice arie a orasului. Este o cladire de birouri moderna, proiectata pe nevoile specifice ale angajatilor nostri. Spatiul este compartimentat in mai multe birouri inchise, pentru a oferi confort, intimitate si un climat de lucru linistit. Fiind un sediu construit de la zero, acesta dispune de facilitati moderne, sala proprie de training, sali de sedinte si numeroase spatii de interactiune si relaxare”, a declarat Calin Vaduva, CEO Fortech.

Pentru Fortech lucreaza in prezent 360 de angajati, intreaga suprafata a sediului fiind momentan ocupata. “Aditional, o parte dintre echipele noastre sunt amplasate in alte 3 sedii inchiriate. Obiectivele companiei pe 2016 includ si extinderea echipei atat in Cluj, cat si in alte orase”, a mai precizat Calin Vaduva.

Birourile Fortech dispun de spatii de luat masa, interactiune si relaxare. Inca de la intrare, angajatii, dar si vizitatorii sediului sunt intampinati de o mica patiserie, denumita ‘Happy Bistro’, cu o capacitate totala de 70 de locuri, fiind un loc ideal pentru pentru o discutie relaxanta si un snack rapid.

“Aici, pe parcursul intregii zile, se pot lua fresh-uri, produse de patiserie, dulciuri, sandwich-uri, iaurturi. Pe langa acestea, colegii au acces la un meniu complet, echilibrat, similar ofertei unui restaurant, dar la preturi mai convenabile. Tot la parter se afla o sala proprie de training”, sustin reprezentantii Fortech.

Pe masura ce urcam la cele 5 etaje, vom gasi cate o bucatarie la fiecare nivel, fiecare dintre acestea fiind „imbracata” in alte nuante.
“La ultimul etaj se afla un Fun Room, un Chill-out Room si o terasa mare. Si intr-un colt se ascunde chiar si o cabina de dus. Spatiile de relaxare sunt populate cu mese de biliard si fussball, board games, chitara. De asemenea cladirea dispune de o parcare proprie pentru masini si biciclete.

Sala mare de mese este amplasata la parterul cladirii de birouri, in Happy Bistro, iar pe fiecare etaj se gaseste cate o bucatarie. Fiecare dintre acestea este dotata cu aparat de cafea, boiler de apa, cuptor cu microunde si frigider. In perioadele calduroase, terasa de la etajul 5 devine adesea un spatiu alternativ pentru pauza de masa. La randul ei, aceasta este dotata cu mese si scaune, colorate si ofera o panorama aparte asupra orasului. De regula, colegii opteaza sa ia masa in spatiile amenajate, tocmai pentru ca au mai multe posibilitati la indemana.”, au mai precizat reprezentantii Fortech.

De amenajarea sediului Fortech s-a ocupat compania Morphoza, cu sediul tot in Cluj. “Din ce in ce mai multi angajatori constientizeaza importanta aspectului interior al cladirii, apeland astfel la companii specializate in design de interior, care sa le inteleaga business-ul, cultura organizationala, nevoile, obiectivele si sistemele organizatorice deja existente. Pe acest principiu s-a fundamentat si proiectul de amenajare a cladirii Fortech. Conceptul de amenajare a vizat un design minimalist, care a imbinat fundalul neutru (bej, gri) al tuturor salilor cu accente de culoare asigurate de piesele de mobilier selectate. Provocarea cea mai mare a constat in crearea atmosferei dorite de companie, intr-un spatiu cu o inaltime mica, de 2,6 m. Aceasta ne-a obligat sa gasim o solutie potrivita pentru traseele de instalatii, astfel incat sa beneficiem de maxim de confort fara a face, insa, rabat de la latura estetica. Desi solutia de tavan industrial, cu tubulatura aparenta, vopsita in negru se foloseste, de regula, la spatiile inalte, pentru noi a fost singura varianta de a evita un hol cu tavanul foarte jos. Pentru a maximiza efectul, am ales numerotarea spatiilor intr-un mod deosebit, in partea de jos a peretelui, astfel incat ochiul sa fie ghidat spre parcurs si sa se evite accentuarea inaltimii”, a declarat Diana Calfa, managing partner in cadrul Morphoza.

Sediul Fortech cuprinde un total de 18 sali de sedinta. Pe fiecare dintre primele 4 etaje sunt amplasate cate 4 sali de sedinta, fiecare cu dotari si capacitati diferite. Acestea sunt completate de 2 sali mari de sedinte, situate la etajul 5.

“Chiar daca nu beneficiaza de foarte multa lumina naturala, conceptul salilor de meeting s-a bazat pe transparenta dublata de culoare, astfel incat sa genereze un element vizual placut si sa pigmenteze fiecare etaj in parte. In ansamblu, atmosfera este una prietenoasa si plina de culoare”, a adaugat reprezentantul Morphoza.

Sediul Fortech dispune, totodata, si de o parcare proprie, cu o capacitate de aproximativ 40 de locuri, despre care oficialii companiei sustin ca este relativ mica, fiind principalul dezavantaj al spatiului ocupat.

Fortech este o companie romaneasca specializata in furnizarea de solutii software, fiind unul dintre cei mai activi jucatori pe piata din Transilvania. Compania se afla intr-un prin proces de expansiune si lucreaza exclusiv pentru clienti din strainatate – din Germania si SUA, oferind servicii IT de arhitectura, testare, dezvoltare software sau consultanta de specialitate.

Citeste si:

    Sursa foto: Morphoza

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


    Setari Cookie-uri