Skanska, unul dintre cei mai mari investitori, dezvoltatori si constructori din lume, si-a mutat birourile in cursul anului trecut in cladirea Green Court Bucharest A, dezvoltata chiar de catre suedezi, intr-un spatiu util de 600 mp, ceea ce reprezinta o treime din etajul al treilea al cladirii de birouri din nordul Capitalei.

Arhitectii, impreuna cu echipa Skanska, au creionat conceptul punand accentul pe oamenii care lucreaza in aceste birouri si astfel au dezvoltat un birou functional, un spatiu versatil, cu un design care ofera un mediu de lucru placut. In ansamblul sau, spatiul are un caracter unitar, reflectand ideea de unitate in diversitate. Este deschis, dar totusi imprevizibil prin descoperirea graduala a elementelor de design.

Pentru dezvoltarea spatiului de birouri, Skanska a apelat la serviciile biroului de arhitectura Prographic Arhitecture Studio, care a lucrat indeaproape de o echipa a suedezilor dedicata acestui proiect.

„Spatiul are o personalitate puternica reprezentata printr-o multitudine de texturi, forme si elemente de design specifice, fiind un mix de componente moderne, in contrast cu materiale primare. Astfel, in amenajare, s-au folosit ca elemente de design mai multe materiale de constructii comune, precum lemn, vata minerala, plasa de sarma si chiar tuburi de copex sau izolatie din cauciuc elastomeric. Acestea sunt astfel amplasate si integrate in design incat sunt transformate in elemente decorative de impact, care rezuma ideea de baza a conceptului: unitate in diversitate. Un element cu caracter puternic in design-ul spatiului este panoul cu cele 9 materiale de constructie aflat in proximitatea intrarii. Acesta rezuma esenta conceptului si o reflecta prin simplitatea alcatuirii, din alaturarea materialelor cu utilizari diverse, intr-un element unitar cu caracter decorativ. (...) Insertia elementului primordial vegetal in zona intrarii in spatiu, reprezentat prin peretele verde si trunchiul de copac care sustine biroul de receptie, face referire la caracterul sustenabil ce sta la baza principiilor companiei”, sustin reprezentantii Skanska Romania.
In zona receptiei, oficialii Skanska si biroul de arhitectura au pozitionat cele trei elemente reale, specifice de protectie, definitorii pentru intregul concept, realizate cu finisaj cromat: casca de protectie, ochelari de protectie si casti antifonice.
In birourile Skanska lucreaza in acest moment 25 de persoane. In functie de nevoile lor, angajatii pot lucra atat in birou, cat si in afara acestuia, iar compania ia in calcul extinderea echipei in functie de calendarul de proiecte si volumul de munca necesar pentru acestea, precum si mobilitatea personalului din grup.

Biroul Skanska dispune de cinci sali de intalnire, dar si spatii unde te poti retrage pentru o conferinta telefonica sau pentru a lucra in liniste.

„Intre zona de lucru de tip open space si chicineta exista o zona intermediara destinata intalnirilor scurte sau pentru a lua masa, dar si o zona tip bar care are aceeasi functionalitate. Chicineta este localizata in partea dreapta a zonei de lucru de tip open space, oferind acces facil pentru toti angajatii. Designul acesteia continua conceptul de spatiu deschis al intregului birou, cu elemente de finisaj distinctive cum ar fi panoul cu sticla magnetica vizibil din spatiul de lucru, utilizata pentru comunicare interna”, au mai aratat reprezentantii Skanska Romania.

Complexul Green Court Bucharest are in componenta un restaurant, cafenea, salon de infrumusetare, un supermarket, un punct de presa, iar in curand si o sala de sport. Skanska ofera spatii care contribuie la dezvoltarea zonei urbane din care face parte, si de asemenea, locuri in care interactiunea dintre oameni este facila.

Proiectul Green Court Bucharest este situat pe strada Gara Herastrau, in zona Floreasca - Barbu Vacarescu, aceasta fiind situata intr-unul dintre hub-urile de business din Bucuresti cu cel mai mare potential de dezvoltare la nivelul Capitalei.

In proiectul Green Court Bucharest din nordul Capitalei, structurat in trei cladiri, isi desfasoara activitatea nume importante, printre chiriasi numarandu-se Orange, Carrefour, Schneider Electric sau RINF Outsourcing Solutions.

Skanska este unul dintre cei mai mari dezvoltatori si constructori de proiecte imobiliare la nivel mondial cu aproape 60.000 de angajati in intreaga lume. Compania dezvolta in momentul de fata un numar de 44 de proiecte de birouri in intreaga lume, activitatea din Romania devenind din ce in ce mai intensa in ultimii ani si cu perspective mari de dezvoltare pe termen lung.

Piata de birouri din Romania devine tot mai atractiva pentru marii dezvoltatori din intreaga lumea, tot mai multe nume cu greutate anuntand investitii importante atat in Bucuresti, cat si in tara. Pentru acest an se estimeaza ca nu mai putin de 400.000 mp de spatii de birouri vor fi livrati.

Principalii concurenti ai Skanska si Globalworth la nivel local sunt Genesis Development (Liviu Tudor), AFI Europe, Portland Trust, NEPI sau Vastint.

Credit foto: Catalina Nechifor, Prographic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri