In toamna anului trecut, GfK Romania, cea mai mare companie de cercetare de piata de pe plan local, s-a mutat in cladirea BOC Tower, amplasata in apropierea statiei de metrou Pipera. In noul sediu lucreaza 150 de angajati, iar unul dintre atuurile biroului il reprezinta sala de relaxare.
GfK Romania s-a mutat in cladirea BOC Tower, parte a proiectului Upground, in luna noiembrie a anului trecut, avand inchiriata o suprafata de 2.730 mp de birouri, la etajul sase si 45 de locuri de parcare.

“Cladirea in care avem birourile se gaseste in apropierea fostului sediu, unde ne aflam inca din anul 2005. Anul trecut am fost anuntati ca imobilul va intra in reparatii capitale si cum spatiul devenise neincapator deoarece numarul angajatilor a crescut de aproape patru ori fata de momentul mutarii acolo, am cautat o alta locatie”, explica Andi Dumitrescu (foto), director general GfK Romania.

Noul sediu a trebuit sa indeplineasca mai multe criterii: sa fie amplasat in zona de nord a Bucurestiului, sa ofere un spatiu mai larg, mai bine impartit, luminos si sa aiba mai multe sali de sedinta. O alta dorinta a angajatilor GfK a fost o sala de relaxare, intrucat fostul sediu nu permitea acest lucru din cauza lipsei de spatiu.

“Un alt avantaj il constituie peretii de sticla mobili dintre sala de relaxare si una dintre cele mai mari sali de sedinta din firma, astfel incat, atunci cand organizam evenimente interne sau conferinte dedicate clientilor, obtinem un spatiu de 120 mp, suficient pentru o asemenea desfasurare de forte”, adauga Dumitrescu.

Birourile si “operele de arta” ale angajatilor

Fiecare departament este amplasat in birouri tip open space, cu exceptia departamentelor care numara putini angajati si unde birourile sunt mai degraba spatii inchise. Astfel, circa 70% din suprafata ocupata o reprezinta spatiile deschise.

Pe langa birourile angajatilor, sediul GfK cuprinde cinci sali pentru sedinte si sase spatii care acopera nevoile focus grupurilor, pentru acestea din urma compania apeland la un artist pentru a picta peretii, ca un stimulent in plus pentru creativitatea respondentilor care participa la studiile GfK.

“Intr-un brainstorming intern, am «botezat» salile de intalniri, tematica preferata de majoritatea fiind cea geografica: nume de oceane, regiuni turistice etc. In plus, spatiul mai mare de care dispunem ne-a permis sa punem in valoare «operele de arta» realizate de angajati la diverse evenimente interne sau team-building-uri: figurinele din lut cu semnatura creatorului ocupa un loc de cinste in receptia sediului”, mai spune directorul GfK.

Seful GfK: Din biroul ideal nu pot lipsi plantele decorative

Biroul directorului general are o suprafata de 28 mp si este amplasat pe un colt al cladirii, avand doi pereti integral de sticla in afara, cu vedere spre Lacul Tei. Decorarea biroului nu este inca finalizata, in saptamanile urmatoare urmand sa apara cateva tablouri, iar „piesa de rezistenta” va fi pictura semnata de Luiza, sotia lui Andi Dumitrescu.

“Cred ca am reusit sa gasesc un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Nu pot sa ma plang ca fac parte dintre managerii care isi petrec 14 ore pe zi sau mai mult la birou. Sigur ca sunt perioade aglomerate, dar sunt si altele mai libere in care incerc sa compensez”, spune Dimitrescu.

Pentrul el, biroul ideal este cel care ii confera un minim confort, fiind suficient de spatios si luminos. De asemenea, ne nelipsit sunt plantele decorative, precum si elementele personale legate de familie si de colegi.

Cladirea BOC Tower este amplasata in apropierea bulevardului Dimitrie Pompeiu si are o suprafata inchiriabila de 57.000 mp, dezvoltata pe sapte etaje, plus o parcare subterana cu trei niveluri. Cel mai mare chirias al proiectului este Banca Romaneasca, cu o suprafata de circa 15.000 mp inchiriati. Chiria medie ceruta in zona Dimitrie Pompeiu este de 14 euro/mp/luna.

Proiectului Upground a fost vandut in 2008 catre RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank, valoarea totala a tranzactiei de vanzare-cumparare la termen fiind estimata la circa 340 milioane de euro. Germanii de la Deutsche Bank au platit a doua transa, respectiv plata pentru BOC Tower, in toamna anului trecut, valoarea cladirii fiind de peste 120 milioane de euro.

BIROU DE COMPANIE
este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri