O cladire sobra, care gazduieste in mare parte institutii financiare. O receptie dominata de cinci ceasuri setate dupa orele celor mai importante burse din lume si de doua monitoare pe care ruleaza cele mai importante stiri. Prima imagine pe care sediul Bursei de Valori Bucuresti o prezinta ascunde, de fapt, o varianta temporara, pana la gasirea unui sediu reprezentativ.
De aproape opt ani, sediul Bursei de Valori Bucuresti se afla in cladirea IBC Modern, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu.

International Business Center Modern este un imobil construit in locul fostului Hotel Modern, inainte de 2000, anul in care dezvoltarile cladirilor de sticla au luat amploare.

La sfarsitul anului trecut, conducerea Bursei de Valori Bucuresti a cautat variante de mutare a sediului, fiind chiar in discutii avansate pentru inchirierea unui spatiu din zona Izvor. In final, renegocierea contractului in actuala cladire a sistat procesul de mutare, cel putin pentru moment.

„Deocamdata e cea mai vizibila varianta, este pozitionata central, niciuna din optiunile pe care le-am avut pana acum nu ne ofereau o astfel de pozitie. Inca nu am gasit o cladire reprezentativa pentru Bursa de Valori. Bucurestiul nu are un centru financiar intr-un loc anume, sunt cateva puncte, in centrul vechi sau pe calea Victoriei, dar nu sunt concentrate toate in aceeasi zona”, a declarat Valentin Ionescu (foto), directorul general al Bursei de Valori.

Bursa are inchiriate etajele 13 si 14, cumuland 1.100 metri patrati si 57 de angajati. Astfel, spatiul mediu per angajat este de 19,2 mp, cu mult peste media pietei.

Ionescu a mai spus ca Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a propus refacerea centrului financiar interbelic, prin mutarea Bursei fie in fostul sediu, care acum apartine Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, fie intr-o alta cladire din Lipscani.

„Este o idee buna, dar deocamdata nu a fost realizabila”, a explicat CEO-ul Bursei.

Receptia BVB este amenajata cu patru ceasuri setate cu orele celor mai importante burse din lume: Viena, Londra, New York, Toronto, plus ora locala. De asemenea, doua monitoare ruleaza continuu pe programe de stiri interne si internationale.

In cladirea Bursei predomina spatiile inchise, desi managerul spune ca ar fi preferat open space, acesta fiind un aspect important pe care il va cauta, in cazul unei mutari.

„As prefera spatiu deschis si doar departamentele critice, precum IT-ul sau supravegherea sa ramana in birouri inchise”, a adaugat Ionescu.

De asemenea, un alt inconvenient al cladirii sunt ferestrele care nu se pot deschide. In ciuda sistemului de climatizare, lipsa aerului natural este simtita de angajatii BVB.

Bursa are doua sali de sedinte, un acvariu pentru intalnirile restranse si acces la doua sali de conferinte ale cladirii - Millenium si Cristal - situate la etajul al doilea.

Biroul CEO-ului este inchis si are o suprafata de circa 30 de metri patrati. Managerul tine usa inchisa cand are de lucru sau este in discutii, intalniri.

„Uneori, seara deschid usa, astfel incat colegii care vor sa discute cu mine sa vada ca sunt disponibil”, a explicat Ionescu.

Desi au trecut cinci luni de la preluarea mandatului de director general, el spune ca nu a reusit sa isi puna amprenta personala in biroul sau, cu tablouri sau cu o amenajare dupa stilul propriu. Insa, obiectele reprezentative sunt fotografia cu fetita sa in varsta de cateva luni, pe care o tine pe birou, si laptop-ul marca Apple, achizitionat recent.

In cladirea IBC Modern au sediul si alte companii din grupul BVB: Casa de Compensare Bucuresti, Fondul de Compensare si Institutul de Guvernanta Corporativa. In urmatoarele luni, urmeaza sa se mute si Depozitarul Central.

Problema locurilor de parcare din zona centrala se aplica si in aces caz, BVB avand inchiriate doar 7 locuri pentru tot grupul.

In aceeasi cladire mai au sediul firmele de brokeraj Tradeville si Romcapital, o firma japoneaza Capital Leading Transport si o mica parte din Piraeus Bank, care si-a mutat anul trecut majoritatea operatiunilor din cei 5.000 mp inchiriati, intr-o cladire proprie din Piata Victoriei.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri