Reprezentantii retelei de ticketing Biletoo si ai site-ului BLT.ro, in colaborare cu organizatorii de evenimente din Romania au decis sa ofere iubitorilor de concerte reduceri cuprinse intre 20% si 75%, vineri, in contextul "Black Friday", scrie Mediafax.
Astfel, vineri, intre orele 00.00 - 23.59, cei interesati pot achizitiona online, de pe www.Biletoo.ro si www.BLT.ro, bilete la peste 50 de concerte, spectacole si piese de teatru, cu reduceri cuprinse intre 20% si 75%.

Intre orele 9.00 - 22.00 (in functie de programul magazinelor din reteaua Biletoo) pot fi achizitionate bilete cu reduceri record si din magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), Sala Palatului, magazinele Flanco, librariile Adevarul, Palatului Copiilor, Libraria Mihai Eminescu si altele.

Intrucat la unele evenimente numarul de bilete care mai sunt disponibile nu mai este foarte mare, cei interesati trebuie sa intre online incepand cu ora 00.00 pe unul din cele doua site-uri si sa verifice reducerea la evenimentul dorit.

Reducerile sunt valabile la toate categoriile de pret aflate la vanzare, vineri, pe cele doua site-uri, se mai spune in comunicat.

Desi se traduce "vinerea neagra", "Black Friday" este, in SUA, o zi a profitului pentru comercianti si a ofertelor avantajoase pentru cumparatori, marcand debutul sezonului cumparaturilor de sarbatori si fiind considerata cea mai aglomerata zi din an in magazine. In SUA, "Black Friday" este vinerea de dupa Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day, a patra joi din noiembrie), marcata in calendar intre datele de 23 si 29 ale lunii.

Marile magazine se deschid foarte devreme in aceasta zi, chiar de la 4.00 dimineata, pentru o multime de oameni care asteapta la coada sa beneficieze de multitudinea de oferte speciale. In ultimii ani, magazinele americane au inceput sa-si deschida portile tot mai devreme in aceasta vineri, ajungandu-se ca unele sa se deschida de la 12.00 noaptea.

Chiar daca nu este o sarbatoare publica, multe companii care nu activeaza in domeniul comertului cu amanuntul le dau liber angajatilor pentru a spori numarul de potentiali cumparatori.

Astfel, in mod traditional, "Black Friday" este cunoscuta drept ziua in care se fac cele mai multe cumparaturi din tot anul.

Numele dat acestei zile, la inceput in Philadelphia, inainte de 1966, cand este consemnat intr-un articol, nu a avut insa mereu o conotatie pozitiva. "Black Friday" este un nume dat de Departamentul de politie din Philadelphia unei zile mai putin placute pentru aceasta institutie, avand in vedere ca avea de gestionat blocajele in trafic si aglomeratia de pe trotuare de la primele ore ale diminetii pana seara tarziu si ca aceasta "febra a cumparaturilor" a fost presarata si cu acte de violenta si alte incidente.

Ulterior termenului "Black Friday" i-a fost atribuita alta semnificatie, tinand de contabilitatea primara, facuta de mana la acea vreme. Conturile cu sold negativ erau scrise cu rosu pentru a fi deosebite de cele cu sold pozitiv, scrise cu negru. Cumparaturile din a doua zi dupa Ziua Recunostintei ii ajutau pe comercianti sa "iasa din rosu", conturile lor trecand "pe plus" si putand fi scrise cu negru, de unde denumirea de "vinerea neagra".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri