Cel mai mare retailer online din Romania a ajuns numarul unu si pe piata din Bulgaria, dupa ce compania a intrat in aceasta tara de un an, au confirmat pentru wall-street.ro reprezentanti ai companiei. Totodata retailerul face progrese rapid si pe piata din Ungaria.

Concurentii companiei in zona de online din Bulgaria sunt, in ordine, Technomarket, Technopolis, Zora, Plesio, PCstore, Laptop.bg.

“Scopul nostru este de a accelera cresterea, si nu doar de a evolua de la an la an”, subliniaza Iulian Stanciu, manager al companiei care a generat afaceri de peste 160 de mil. de euro in 2012. “Pentru acest lucru trebuie sa angajam oameni noi, bine specializati, si de asemenea sa le oferim coaching”, completeaza el.

eMag va angaja in perioada urmatoare peste 50 de oameni in Romania.

“Angajam lunar, mai ales in perioada aceasta, cate 50 de oameni, daca nu chiar mai multi. Am depasit 700 de angajati, suntem deja o companie mare”, completeaza Irina Mincinopschi, director de HR la eMag. “In prezent, pentru aceasta perioada, cautam peste 50 de oameni”, mai spune ea.

Conform datelor inscrise la Ministerul de Finante, eMag a avut in 2012 un numar mediu de 350 de angajati. Compania a incheiat anul cu 530 de angajati, conform reprezentantilor eMag.

eMag.ro cauta programatori, oameni specializati in marketing, product management, documentare sau logistica – unii dintre ei urmand sa fie angajati doar pe o perioada determinata.

In ceea ce priveste vanzarile din trimestrul patru al anului, compania urmareste o crestere a vanzarilor cu 30% comparat cu aceeasi perioada a anului precedent. Black Friday va juca un rol important in aceasta evolutie, avand in vedere ca in 2012 evenimentul a generat 78% din cresterea intregului an.

“Anul acesta cel mai bine se vor vinde, fara indoiala, tabletele, apoi smartphone-urile si, in decembrie, jucariile – este o piata care creste foarte mult”, puncteaza managerul companiei. Fara indoiala, compania va avea oferte speciale de "Vinerea Neagra" pentru aceste categorii, pe langa altele - Wall-Street.ro va reveni cu informatii suplimentare.

In ceea ce priveste vanzarile de PC-uri, Stanciu spune ca, interesant, acestea nu vor scadea ca numar de unitati vandute insa, avand in vedere avalansa de tablete si laptop-uri cota de piata a PC-urilor va continua sa scada.

“Pana la finalul anului o sa anuntam, de asemenea, o noua categorie de produse in Marketplace. Nu pot spune inca despre ce va fi vorba”, mai spune Iulian Stanciu.

Principalii concurenti ai eMag.ro sunt magazinele din cadrul grupului PCGarage, Cel.ro, EvoMag.ro, dar si Altex si Domo.

Citeste maine un interviu amplu cu Iulian Stanciu, pe un subiect fierbinte – cum sa iti educi angajatii si ce ar modifica in sistemul educational romanesc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri