46% dintre nativii digitali (14-24 ani) se declara a fi indecisi daca vor cumpara sau nu de Black Friday, dar vor vizita siteurile pentru a evalua ofertele. 24% nu vor cumpara, 19% declara ca o vor face, iar 11% nu stiu ce reprezinta conceptul Black Friday / Vinerea Neagra, conform unui sondaj realizat de TreeWorks, compania care detine Zelist.ro.

La cercetare a fost folosit un esantion cuprinzand 1027 de tineri, avand varsta cuprinsa intre 14 si 24 ani, selectati aleatoriu din panelul 1424.ro.

Mai jos, cele mai interesante concluzii ale studiului.

• Topul celor mai dorite produse in randul celor care sunt decisi sa cumpere: computere, laptopuri si accesorii computer (25%), gaming si console (24%), telefoane (18%), moda si accesorii fashion (5%), tablete, notebookuri (4%), aparatura audio (playere si playere portabile) (3%), electronice diverse (3%), aparatura foto / video digitala (3%).
• Tinerii care si-au alocat deja un buget pentru Black Friday 2013 intentioneaza sa cheltuiasca in general intre 501 si 1000 lei pentru aceste cumparaturi.
• Tinerii care pentru Black Friday 2013 au buget alocat de maxim 100 lei sunt mai interesati sa cumpere telefoane, imbracaminte, incaltaminte, ceasuri si bijuterii, dar si jucarii decat ceilalti tineri.
• Tinerii care pentru Black Friday 2013 au alocat intre 101 si 300 lei sunt mai interesati sa cumpere aparatura audio (playere, iPoduri), muzica si filme decat ceilalti tineri.
• Tinerii care pentru Black Friday 2013 au alocat intre 301 si 500 lei sunt mai interesati sa cumpere telefoane si computere decat ceilalti tineri.
• Tinerii care pentru Black Friday 2013 au alocat intre 501 si 1000 lei sunt mai interesati sa cumpere gaming si console decat ceilalti tineri
• Tinerii care pentru Black Friday 2013 au buget alocat de peste 1000 lei sunt mai interesati sa cumpere computere, laptopuri, accesorii pentru cumputer decat ceilalti tineri.
• Tinerii care intentioneaza sa cumpere gaming si console de Black Friday 2013 prefera sa cumpere offline, de la magazinele specializate mai mult decat ceilalti tineri.
• Tinerii care doresc sa cumpere electrocasnice de Black Friday 2013 prefera sa cumpere mai mult de la supermarket/ hypermarket decat ceilalti tineri.
• Tinerii care doresc sa cumpere jucarii de Black Friday 2013 tind sa cumpere mai mult de la supermarket/hypermarket decat ceilalti tineri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri