La unul dintre magazinele de electronice si electrocasnice din Cluj- Napoca, zeci de persoane au asteptat la intrare inainte de ora 7.00, ora de deschidere, dupa care au intrat pentru a cauta produsele pe care au dorit sa le cumpere. "Am vazut ca au produse mai ieftine de Black Friday si chiar a meritat. Am gasit un televizor cu diagonala de 109 cm pe care l-am dorit de mai multa vreme si m-am documentat din timp asupra caracteristicilor si a pretului. De la 2.500 de lei l-am cumparat la 1.800 de lei, a fost foarte convenabila reducerea”, a spus Ioan Harcu, unul dintre cumparatori.

Un alt client si-a cumparat o tableta la un pret redus cu 45%, de la 400 la 220 de lei, dar si un aparat foto, redus cu 63%, de la 550 de lei la 200 de lei. "Tableta este cadou pentru fata mea, care este eleva, si care si-a dorit de mult timp asa ceva. Pana acum nu mi-am putut permite, dar acum am luat-o aproape la jumatate de pret. Si mie mi-am cumparat aparatul foto. Cu 100 de euro am luat doua produse. Chiar a meritat sa ma trezec sa fiu la 7.00 la magazin”, a spus acesta.

Directorul magazinului, Molnar Miklos, a declarat, la randul sau, ca reducerea maxima ajunge si la 80% la unele produse. "Este vorba de produse de ingrijire personala, aparate de gatit. De exemplu, avem un uscator de par redus cu 80%, set de mic dejun, aparate de indreptat parul, dar avem si televizoare reduse cu 50%, un model cu ecran curbat care este redus de la 9.999 la 4.999 de lei”, a mentionat Molnar.

De asemenea, vineri s-a deschis la Cluj-Napoca si Targul Touristica, unde, de Black Friday, sunt oferite sute de pachete turistice si vacante reduse si cu 50%. “De Black Friday oferim rezervari pe loc, cu doar 50 lei avans, dar si reduceri ce ajung pana la 50 % la o gama variata de optiuni pentru un concediu de vis, in functie de destinatiile alese”, au declarat organizatorii targului.

Potrivit acestora, o noutate pentru charterele din 2016 este plecarea spre insula Santorini din Grecia, unde preturile incep de la 332 de euro de persoana pentru un sejur de 7 nopti cu mic-dejun inclus, biletul de avion si transferurile fiind incluse in tarif.

„Vacantele all inclusive raman alegerea ideala pentru familiile cu copii. Ofertele cele mai generoase vin pentru rezervarile la resorturilor din Turcia, unde copiii beneficiaza de cazare gratuita. Pentru un loc in camera dubla la un hotel de patru stele in Kusadasi, timp de 7 nopti in regim all inclusive, oferta porneste de la 340 de euroo. Totodata, pentru Grecia, copiii au transportul gratuit, cazarea incepand de la 26 euro pe noapte”, au mentionat reprezentantii Targului Touristica.

Cea de-a 13-a editie a Targului de Turism Touristica se desfasoara de vineri pana duminica.