Una dintre mărcile preferate de șoferii români, mai ales, de cei tineri, este BMW. Aspectul acestor modele, dar și funcționalitățile lor le fac să fie principala alegerilor a celor cu un proaspăt permis căpătat.

Un șofer experimentat, deținător al unui autovehicul BMW, care dorește să îl vândă trebuie să țină cont de anumite aspecte, pe de o parte, pentru a-l vinde mai rapid, iar pe de altă parte, pentru a fi sigur că viitorul cumpărător nu va cauza accidente.

Primul pas, o revizie generală

Cel mai important pas spre vânzarea unei mașini este revizia generală a acesteia. Zgârieturile pot fi trecute cu vederea, însă o problemă cu frânele nu e de ascuns.

Reprezentanța BMW s-a gândit la acest aspect și a creat o ofertă pentru automobilele produse înainte de 2015, facilitând accesul acestora în service-urile BMW. Prin urmare, piese precum plăcuțe și discuri de frână sau filtre de aer pot fi schimbate în oferta companiei, valabilă până la 31 decembrie 2020.

Citeste si:
Cum știi că ai cumpărat o mașină second-hand bună
Cum știi că ai cumpărat o...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Spre exemplu, un pachet înlocuire discuri și plăcuțe de frână spate, pentru un automobil BMW, seria 5, construit între 2010-2015, costă în jur de 2.627 de lei. Iar ca nivelul de siguranță să crească, schimbul lichidului de frână este în valoare de 148 de lei.

În plus, pentru această revizie, totul poate fi realizat online. Proprietarul autovehicului trebuie să intre pe site-ul companiei, unde poate selecta modelul automobilului și nevoile pe care acesta le are, urmând să seteze data la care ar putea ajunge într-unul din sediile reprezentanței BMW.

Al doilea pas, verificarea documentației

Pentru a fi sigur că tranzacția este în regulă, e necesară verificarea actelor autovehicului.

Asigurarea trebuie să fie valabilă, astfel încât viitorul proprietar să o poată folosi, dar și Inspecția Tehnică Periodică (ITP-ul).

Citeste si:
Când trebuie să faci revizia unui autovehicul BMW
Când trebuie să faci revizia...

Odată ce documentele sunt valabile pentru cel puțin încă o lună, iar actul de vânzare-cumpărare a fost semnat, autovehiculul poate rula pe străzile din România.

Așadar, dacă dețineți un automobil marca BMW, cu an de fabricație până în 2015, pe care vreți să îl înlocuiți, service-urile BMW sunt deschise pentru o verificare generală a acestuia.