Autonom Rent-a-Car, cea mai mare companie de servicii de inchiriere de masini din Romania, cu o flota activa de peste 2.500 de autoturisme noi, a preluat furnizorul de transporturi auto corporate Vehicle Management Systems (VMS) dupa cinci luni de negocieri.

"Suntem incantati ca VMS devine parte din grupul Autonom. Dupa cinci luni de negocieri, Autonom a preluat pachetul de actiuni in proportie de 100% (inclusiv masinile). Combinand experienta, si profesionalismul lor cu resursele si valorile Autonom vom putea oferi clientilor nostri cele mai bune servicii de transferuri private cu sofer de la aeroport sau intre orase, in Romania si in strainatate”, a declarat Marius Stefan, CEO Autonom.

marius stefan

Autonom se asteapta anul acesta la o cifra de afaceri de 14 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut cand a raportat 11,2 milioane euro. Anul trecut, compania a intrat si pe piata din Ungaria si si-a diversificat activitatea, abordand segmentul de inchirieri auto premium si vehicule comerciale, cat si inchirieri cu sofer.

Autonom are o retea de 40 de centre de inchiriere auto, in 28 de orase din Romania. Adresandu-se la inceput in special persoanelor fizice, odata cu recesiunea economica, Autonom a abordat segmentul corporate, devenind in scurt timp lider national in domeniu. In prezent, compania detine o flota de peste 2.500 de masini noi, 210 de angajati si furnizeaza servicii de inchirieri auto pe termen scurt si mediu, leasing operational si servicii de management al flotelor.

VMS, infiintata in 2005, a inregistrat o cifra de afaceri de 1,14 milioane euro anul trecut, cu o flota de 32 de masini si 43 de angajati, oferind servicii de transferuri corporate in Romania pentru 200 de clienti. "Ne bucuram ca dupa 10 ani, in care am ajutat sute de mii de pasageri sa calatoreasca in siguranta si confortabil, am gasit un partener important care sa inteleaga filozofia noastra si sa ne sustina pasiunea si aspiratiile", a declarat Andrei Stancu, CEO VMS.
Piata de inchirieri masini se ridica la circa 5.000 de vehicule. "Piata de inchirieri masini creste in linie cu evolutia turismului. Astfel, daca turismul in Romania creste cu 6-8%, putem spune, cumuland si evolutia companiilor din tara, ca piata de inchiriere masini evolueaza, anual, cu circa 10%”, considera co-fondatorul Autonom Rent-a-Car.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri