Segmentul de spații logistice și industriale este unul în care vorbim despre clădiri, camioane, fluxuri logistice, automatizări etc., elemente care, cel puțin în trecut, erau asociate cu domenii de activitate „bărbătești”. Dar, spune Sînziana Pardhan, ”frumusețea vremurilor în care trăim este că lumea de business și societatea în general a făcut un salt mare în a limita ideile preconcepute”. Recunoaște și că a fost mereu înconjurată de oameni care au înțeles că femeile pot fi manageri buni, și s-au raportat la realizările și la abilitățile ei.

Femeile în top management încep să fie norma și în România

Atâta timp cât eliminăm limitările proprii de percepție și poziționare, orice domeniu este deschis și accesibil pentru femei, afirmă șefa P3 România. Iar în țara noastră, pe segmentul de spații industriale femeile în funcții de conducere în firme mari sunt deja norma, nu excepția. În plus, la nivelul întregii economii, femeile sunt bine reprezentate în top management și tendința este de creștere.

”Există multe femei în România care reușesc să gestioneze cu succes companiile pe care le reprezintă, sunt talentate și pasionate de ceea ce fac și foarte apreciate în industriile în care acționează. Și asta nu poate decât să propage un cerc virtuos, să încurajeze și să deschidă drumuri pentru ca și mai multe reprezentante ale genului feminin să aspire la funcții de conducere și să le atingă”, spune reprezentanta P3.

Admite însă că s-a întâlnit și cu abordări ”de forță, mai toxice”. A încercat însă să vadă interesele și nevoile din spatele acestor abordări și să nu le ia personal, iar impactul a fost minim.

Foto: wall-street.ro / Ovidiu Udrescu

A intrat în imobiliare pe ușa sustenabilității

Sînziana Pardhan își amintește că a ajuns din finanțe-bănci în zona imobiliară ”pe ușa sustenabilității”. Domeniul a pasionat-o încă din perioada studiilor, iar în 2008 a fost în echipa care a organizat prima conferință de clădiri verzi din România – și aceasta a fost ocazia cu care s-a ”îndrăgostit” de domeniul imobiliar.

”Pentru mine, sentimentul de a construi și a lăsa ceva concret în urmă este unul foarte valoros. Segmentul logistic și industrial, care din punctul meu de vedere e unul dintre pilonii principali din infrastructura care face posibilă modul de viață modern, este cu atât mai interesant”, spune Sînziana Pardhan.

Cum se împacă viața personală cu cea profesională? Sînziana Pardhan recunoaște că e mereu o provocare să găsească un echilibru între cele două, mai ales într-un mediu de business competitiv care necesită mult timp și dedicare și unde partea profesională îi ocupă foarte mult dintr-o zi.

Leadership feminin sau personalitate individuală?

”Îmi rezerv timpul liber pentru familie, care de cele mai multe ori reprezintă sursa mea de motivație. Datorită acestor momente pe care le dedic exclusiv membrilor familiei, consider că reușesc să revin de fiecare dată la birou cu aceeași pasiune pentru ceea ce fac”, afimă ea. Și spune că fără o împlinire pe plan personal, succesul în carieră nu i-ar aduce aceeași satisfacție.

Există un set calități anume specifice leadershipului feminin? Sînziana Pardhan crede că personalitatea fiecărui lider contează mai mult decât genul, chiar dacă admite că sunt diferențe reale. ”Femeile tind să fie mai consultative în luarea deciziilor. Asta nu înseamnă că acest lucru se aplică mereu și peste tot”, afimă ea. ”Pentru a fi lider, indiferent de gen, trebuie să ne asigurăm că ne cultivăm abilități de inteligență emoțională, autocunoaștere, capacitatea de a gestiona emoțiile, de a vedea și a menține direcția bună în ciuda multelor influențe deraiante și, dincolo de toate, capacitatea de a fi transparent, autentic și integru.”

Care e cea mai mare provocare a unei femei în carieră, în România? Directorul P3 România consideră că, în primul rând, femeile trebuie să își cunoască și să lucreze la propriile bariere mentale, poate și la preconcepțiile sădite în timp, uneori chiar din mediul familial, în ceea ce privește rolul lor în societate și în business. Dar mediul actual, conchide ea, chiar le permite femeilor să performeze și să își îndeplinească obiectivele de carieră dacă își doresc acest lucru.

Sursa foto: P3