In 4 august 1916, in biblioteca de stejar a vilei lui Vintila Bratianu, Romania a semnat Conventia prin care s-a alaturat Antantei in Primul Razboi Mondial, moment care a stat la baza fauririi Marii Uniri.

Dupa aproape 100 de ani de la acel moment, casa din apropiere de Gradina Icoanei pastreaza o sobrietate demna de istoria pe care o ascunde in spatele usilor cu ochiuri de geam sablat, a lambriurilor si plafoanelor din lemn, a candelabrelor de alama, a bibliotecii si celorlalte corpuri de mobilier originale care s-au pastrat in ciuda trecerii anilor.

Casa te intampina in vestibulul de la intrare cu o pardoseala din piatra cu incrustatii de mozaic roman, iar peretii sunt placati cu lambriuri inalte. In holul central ca si in biblioteca predomina stejarul, iar salonul este realizat intr-un stil eclectic de factura franceza. La etaj regasim fostele dormitoare ale sotilor Bratianu, in timp ce la mansarda este un open space.

Cu o suprafata de peste 1.100 mp, vila Vintila Bratianu este una dintre cele mai impunatoare constructii ale Bucurestiului. Realizata de cunoscutul arhitect Petre Antonescu, vila a fost construita pentru a-i servi ca resedinta lui Vintila Bratianu, fiul omului politic Ion C. Bratianu.

Vintila Bratianu a succedat fratelui sau Ionel Bratianu la conducerea Partidului National-Liberal, a fost Ministru de Finante in 1916-1917 si 1922-1926 si presedinte al Consiliului de Ministri in 1927-1928.

In perioada 1907-1910, Vintila Bratianu a fost primarul general al Capitalei si poate fi considerat unul dintre autorii morali ai proiectul
de parcelare al fostei Gradini Ioanid (Mihai Sorin Radulescu, in Lotizarea si Parcul Ioanid), unde pe unul din loturi isi va ridica
propria casa.

In prezent, toate elementele care oglindeau odinioara prestigiul celui care locuia aici au fost aduse la stralucirea de altadata, imobilul fiind recent restaurat pana in cel mai mic detaliu intr-un amplu proces coordonat de arhitectul Cristina Woinaroski,
autoarea cartii Lotizarea si Parcul Ioanid.

Proprietatea este scoasa la inchiriere pentru 18.000 euro lunar, potrivit datelor Esop Consulting.

"Vila Bratianu este impresionanta, atat prin amplasamentul de exceptie, cat si prin spatiul foarte mare pus la dispozitie, un lucru rar intalnit in zona ultracentrala a Capitalei: cladirea are o suprafata de inchiriat de 1.134 mp si o curte libera de 2.000 mp. De aceea, aceasta cladire eleganta noi o recomandam ca fiind potrivita pentru un sediu de ambasada, o agentie mare de publicitate,
un cabinet de avocatura sau o firma internationala de consultanta" Alexandru Petrescu,managing partner Esop Consulting/CORFAC International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri