Vila, aflata inca de la jumatatea anilor ’90 in proprietatea Romconsulting, unul dintre cei mai vechi jucatori din imobiliarele romanesti, companie care de altfel pana nu demult a avut sediul in aceasta cladire, iti da senzatia unei cutii muzicale artizanale pe care nu te mai saturi sa o privesti, iar o data ce intri senzatia ramane.

Chiar daca Romconsulting s-a despartit recent de sediul din Aleea Alexandru, mutandu-se intr-o cladire de birouri pe care au construit-o pe Ghetarilor, in zona de Nord, in vila interbelica se simte inca putin din spiritul companiei care a reabilitat complet imobilul pastrand elementele originale. Interiorul imobilului cu o suprafata de circa 480 mp utili este unul care iti fura privirea intr-o multitudine de directii, amenajarea clasica punand in valoarea la un nivel ridicat istoria acestei vile amplasate in parcelarea Filipescu, una dintre primele parcelari ale Bucurestiului.

Pe langa zumzetul de zi de zi al angajatilor companiei si decorul elegant, vila a gazduit si o tabla de sah care a apartinut lui Nicolae Ceausescu, care insa nu va ramane in cladire.

Citeste si:

Nu am putut afla cine a fost primul proprietar al casei, insa printre vecinii casei ridicate de Fratii Belli au fost personalitati importante ale vremii. In parcelarea Filipescu si-au construit case fiul generalului Gheorghe Manu sau Elisabeta Cantacuzino, alaturi de ingineri sau medici cunoscuti ai perioadei.

Potrivit oficialilor Coldwell Banker, sucursala Mosilor, compania imobiliara care ne-a prezentat proprietatea, vila este scoasa la inchiriere pentru 15.000 euro plus TVA si are un pret de vanzare de 3,3 mil. euro.