Cladirea, care poarta o placuta memoriala cu numele poetului, a fost martora unei perioade grele din viata lui Bolintineanu. Camerele zvelte ale vilei istorice au adapostit un artist grav bolnav si sarac care isi vede scoase la loterie obiectele personale.

Vila Blintineanu

Perioada in care Dimitrie Bolintineanu a locuit in casa cu gradina generoasa din strada Negustori este una in care i se tiparesc doua carti, dar si in care boala il determina sa renunte la munca si astfel sa se descurce doar dintr-o pensie insuficienta. In 1870 lui Bolintineanu i se tipareste culegerea Menadele si apare si volumul Plangerile Romaniei. La un an boala poetului se agraveaza si pentru a face rost de bani se se va organiza o licitatie cu obiectele sale personale.

Vila Bolintineanu

Citeste si:

George Sion are initiativa de a organiza o loterie cu obiectele personale ale lui Bolintineanu in 1871, iar in 1872, dupa tragerea loteriei, poetul moare.

Vila Bolintineanu

In prezent, vila de patrimoniu este scoasa la inchiriere. Proprietatea are peste 700 mp (incluzand demisolul si mansarda).

Imobilul detine si o curte de circa 800 mp, iar chiria ceruta de actualul proprietar este de 5.500 euro/luna, potrivit datelor Esop.