Proiectul imobiliar a fost initiat de Ovidiu Popescu, fiind unul dintre proiectele de suflet ale omului de afaceri care a decedat in 2011. Proiectul este unul controversat, ca urmare a constructiilor noi care vor fi construite langa cladirea monument istoric, asa ca pe parcursul procesului de avizare s-a confruntat cu opozitia ONG-urilor.

Acum, la 5 ani de la initierea acestui proiect, Ministerul Culturii si-a dat avizul favorabil. Avizul pentru constructiile noi a fost obtinut in octombrie anul trecut de fiul omului de afaceri, Alexandru Popescu. Puteti vizualiza documentul integral pe HotNews.ro.

Proiectul pentru constructiile noi a fost realizat de Westfourth Architecture si cel pentru restaurarea monumentului istoric a fost realizat de Credo Design. In proiectul privind refunctionalizarea si restaurarea monumentului istoric Palatul Stirbei se mentioneaza ca la subsol va fi amenajat un restaurant, parterul si etajul vor avea functiune culturala, iar la mansarda se doreste amenajarea unei cafenele, arata documentatia.

Proiectul spatiilor noi este in faza de PUZ.

Citeste si:

Palatul Stirbei este una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti, fiind construit in 1835. Palatul Stirbei a fost din 1835 pana in 1948 proprietatea familiei Stirbei.

Ovidiu Popescu a fost presedintele Petrolexportimport.

Sursa foto: Palat-Stirbei.ro