Maria Rosetti 38

Procesul de avizare al imobilului a durat circa 2 ani, in 2009 obtinandu-se autorizatia de constructie si incepand lucrarile. A urmat apoi o serie de contestatii la adresa proiectului.

Maria Rosetti 38

Maria Rosetti 38

In 2012, lucrarile de constructie au reinceput, dezvoltatorul respectand conditiile impuse in 2009 de Ministerul Culturii legate de pastrarea fatadei si realizarea unei curburi in constructia blocului, curbura prin care cladirea sa cloneze ca aspect un imobil interbelic de vizavi. Dezvoltatorul mentioneaza ca, in plus, cladirea demolata era intr-o stare avansata de degradare, singura componenta care merita salvata fiind chiar fatada care a fost integrata in proiectul rezidential.

Citeste si:

Maria Rosetti 38

Vechea cladire a ramas astfel o pecete a istoriei care inca mai spune franturi de povesti de demult: cea a familiei inginerului Verra, care, potrivit unor informatii publicate anterior de Jurnalul.ro, a stat acolo cu chirie, a primului proprietar al cladirii-Kiriac Radulescu, a fiicei sale Zoe, care a primit casa ca zestre, sau a preotului Nicoreanu, ai carui descendenti au obtinut retrocedarea in 2008.

Maria Rosetti 38

Vanzarile in imobilul, parca protejat ca de o armura de vechea fatada, au inceput in ultima parte a anului trecut, iar pana in prezent dezvoltatorul a vandut 12 unitati locative in cadrul proiectului Maria Rosetti 38, care in total cuprinde 52 de unitati locative.