Primele doua imobile in topul celor mai scumpe din Romania sunt in Bucuresti, respectiv un palat de 38 de camere situat in apropierea Bancii Nationale a Romaniei (BNR), la un pret de 7,5 milioane euro, si o vila din zona Piata Romana, scoasa la vanzare cu pretul de 7 milioane euro.

"In zona Capitalei, cele mai mari preturi sunt solicitate de proprietarii unor vile istorice, de patrimoniu. In restul tarii insa, oferta este mult mai diversificata, incluzand nu doar imobile vechi, ci si vile nou-construite, un conac boieresc, un restaurant, o pensiune si chiar un hotel", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliare.ro, potrivit Mediafax.

Un fost sediu de banca si o vila din 1935

Astfel, palatul din centrul istoric al Capitalei, scos la vanzare pentru 7,5 milioane euro, are o suprafata utila de 2.000 de metri patrati, 38 de camere si dispune de un teren de circa 1.200 de metri patrati. Constructia a fost consolidata si renovata integral in anul 1994 si a functionat ca sediu de banca.

Tot in centrul Bucurestiului, in zona Romana, o vila finalizata in anul 1935 are un pret cerut de 7 milioane de euro. Aceasta este compusa din patru corpuri de cladire, are 18 camere si o suprafata locuibila de aproape 2.000 de metri patrati. Proprietatea include un teren de 2.566 de metri patrati. Urmatoarea in top este o vila cu 25 de camere in zona Universitate, plus teren de 1.260 de metri patrati, scoasa la vanzare pentru 6,5 milioane de euro. Construita in anul 1900, cladirea are o suprafata utila de 1.554 de metri patrati si a fost renovata si consolidata la inceputul anilor 1990.

Conacul unui carturar, in topul imobilelor scumpe

La nivel national, in regiunea Muntenia, in comuna Herasti, judetul Giurgiu, conacul Udriste-Nasturel, care a apartinut carturarului cu acelasi nume, este scos la vanzare pentru suma de 1,85 milioane de euro. Cunoscuta si sub numele de "Casa de piatra", constructia dateaza din jurul anului 1700 si este compusa din 20 de camere. Proprietatea are o suprafata locuibila de 1.350 de metri patrati si include curtea de 5.000 de metri patrati, la care se adauga 3,37 hectare de teren arabil.

De asemenea, in comuna Maracineni, judetul Buzau, se afla spre vanzare o vila cu hotel, la pretul de 990.000 de euro. Proprietatea este compusa din teren in suprafata de 3.500 de metri patrati, o casa cu doua etaje, o unitate de cazare cu 12 camere si restaurant, plus o unitate de productie.

In Oltenia, in centrul Craiovei, cladirea in care a functionat, pana de curand, Curtea de Apel a judetului Dolj este scoasa la vanzare pentru suma de 2,1 milioane de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de aproape 1.850 de metri patrati, dispune de o suprafata utila de 794 de metri patrati si este compartimentat in peste 60 de camere.
Tot in centrul Craiovei, o alta constructie veche (din anul 1910) are un pret cerut de 1,25 de milioane de euro.

In Dobrogea, in Constanta, zona Delfinariu, o vila cu trei etaje, construita in anul 2005, are un pret cerut de 1,8 milioane de euro. Locuinta, arhitectura moderna, este amplasata pe un teren de circa 500 de metri patrati, este formata din 11 camere si ocupa o suprafata utila de 660 de metri patrati. Tot in Constanta, o vila nou-construita (finalizata in anul 2010), situata chiar pe malul marii, este scoasa la vanzare pe Imobiliare.ro pentru 1,49 milioane de euro.

In Banat, in centrul Timisoarei, proprietarul unui imobil construit in anul 1905 solicita un pret de 1,2 milioane de euro. Cladirea are o suprafata utila de 1.200 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 1.178 de metri patrati. Tot in centrul Timisoarei, vila in care functioneaza restaurantul Casa cu Flori este scoasa la vanzare pentru suma de 900.000 de euro. Vila dateaza din anul 1915, este structurata pe cinci nivele, are 20 de camere si o suprafata utila de 585 de metri patrati.

Proprietatile vechi, mai scumpe

In Moldova si Bucovina, in Iasi, zona Bucium, o vila finalizata in anul 2001, ce functioneaza in prezent ca pensiune, este scoasa la vanzare pentru 750.000 de euro. Constructia are 18 camere, o suprafata utila de 1.150 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 900 de metri patrati. In satul Hlincea, de langa Iasi, o vila cu 16 camere, construita in anul 2009, are un pret cerut de 690.000 de euro. Locuinta are o suprafata de circa 400 de metri patrati, in vreme ce terenul aferent se intinde pe 2.350 de metri patrati. Proprietatea este scoasa la vanzare complet mobilata si utilata.

In regiunea Transilvania, Crisana si Maramures, respectiv in centrul Brasovului, vizavi de parcul Titulescu, o vila istorica din anul 1930 poate fi achizitionata cu 2,26 milioane de euro. Cladirea are o suprafata utila de 822 de metri patrati si este amplasata pe un teren de aproape 950 de metri patrati. Structurat pe demisol, parter, etaj si mansarda, imobilul este compartimentat in 11 apartamente.

Tot in centrul istoric al orasului de la poalele Tampei, o vila cu 20 de camere, construita in anul 1931, este scoasa la vanzare pentru 2,25 de milioane de euro. In centrul municipiului Cluj-Napoca, o vila complet renovata in 2005, cu o suprafata utila de 600 mp, este scoasa la vanzare pentru 1,8 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri