Garanti Bank a semnat un acord de finantare cu FF Group Romania (fosta Elmec Romania) pentru investitia in reconstructia unei cladiri istorice aflata intr-una dintre cele mai importante zone din centrul Bucurestiului, strada Ion Campineanu. Proiectul imobiliar va consta in constructia unui centru modern de retail si birouri, cu o suprafata de 5.000 mp.

In mai 2013, FF Group Romania a demarat lucrarile de reconstructie a cladirii istorice situata pe strada Ion Campineanu colt cu Nicolae Balcescu, aproape de Piata Universitatii. Cladirea va gazdui spatii comerciale si de birouri pe cele sase etaje, pastrand detaliile arhitecturale ale fatadei.

Cladire istorica ff group

Cladirea din Ion Campineanu a fost demolata fiind intr-un stadiu avansat de degradare, insa investitorul vrea sa reconstruiasca fatada identic cu cea istorica, fiind pastrate detaliile arhitecturale originale. Potrivit oficialilor Garanti Bank fatada cladirii a fost demontata, este in curs de restaurare si va fi pastrata forma initiala, iar dupa ce va fi gata constructia, fatada va fi lipita, in felul acesta se va pastra arhitectura initiala.

Din cei 5.000 mp, trei etaje totalizand 1.200 mp vor fi dedicate segmentului retail, pentru propriul magazin multibrand al FF Group, _kix. Restul cladirii va avea ca destinatie spatii de birouri, care vor fi inchiriate catre terti. Proiectul va fi finalizat in mai 2015. Investitia FF Group pentru reconstructia cladirii este de aproape 5 milioane euro, imprumutul contractat de la Garanti Bank fiind in valoare de 4 milioane euro.

FF Group Romania, parte a Folli Follie – Grecia (FF Group), este unul dintre cei mai importanti distribuitori si retaileri nationali de articole de sport si fashion, avand 370 de angajati. Compania detine la nivel national o retea extinsa de magazine, dintre care magazine de tip monobrand (Nike, Folli Follie, Calvin Klein Jeans), magazine multibrand (collective, _kix) si magazine tip outlet.

FF Group Romania detine in portofoliu branduri de renume international, precum: Armani Jeans, Boss Orange, Calvin Klein Jeans, Converse, Folli Follie, Franklin & Marshall, G-Star Raw, Hamaki-Ho, Juicy Couture, Napapijri, Nike, Pepe Jeans London, Polo Ralph Lauren, Scotch & Soda, Ted Baker, UGG Australia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri