Povestile din spatele celor mai scumpe vile istorice din Capitala
Cea mai scumpa cladire istorica din Capitala este scoasa la vanzare pentru peste 7 mil.euro, insa pe piata sunt zeci de proprietati de milioane de euro. wall-street.ro a selectat cateva dintre cele mai scumpe vile istorice aflate la vanzare pentru a va prezenta povestile lor.
• 14 Septembrie 2014 • Imobiliare și construcții






Palatul Creditului Funciar Rural, la vanzare pentru 7,5 mil. euro
Casa avocatului Athanasovici, la vanzare pentru 6,5 mil. euro
Vila Vintila Bratianu, la vanzare pentru 6 mil. euro
Vila Radu Arion, la vanzare pentru 5 mil. euro
Casa Gheorghe Buzdugan, la vanzare pentru 3,5 mil. euro
Casa Chrissoveloni-Cantacuzino, la un pret de 3,2 mil. euro
Cea mai scumpa cladire istorica scoasa la vanzare in Bucuresti pe portalul Imobiliare.ro este amplasata in zona Universitate si are o suprafata utila de 2.000 mp. Palatul Creditului Funciar Rural a fost construita in 1880 in stil eclectic de factura clasicizanta, fiind perfect simetric. In 1926, insa, arhitectura initiala este alterata ca urmare a constructiei unui nou imobil care a obturat intrarea din bulevardul Bratianu a imobilului.
Astfel, in 1926 cladirea a fost modificata, spargandu-se fatada din strada Domnei pentru a se crea un nou acces in palat, povestesc oficialii Regatta, compania care reprezinta aceasta proprietate.
Sursa foto si informatii: Regatta
Casa Arhanasovici din zona Universitate a fost construita la inceputul anilor 1900 dupa planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu in stil eclectic. Primul proprietar al imobilului cu o suprafata utila de peste 1.550 mp a fost avocatul Vladimir G. Athanasovici. Imobilul a fost refacut si consolidat in anii 1990.
In 4 august 1916, in biblioteca de stejar a vilei din zona Gradina Icoanei, care a apartinut lui Vintila Bratianu, Romania a semnat Conventia prin care s-a alaturat Antantei in Primul Razboi Mondial, moment care a stat la baza fauririi Marii Uniri.
Cladirea are o suprafata de 1.134 mp si o curte libera de 2.000 mp.
Vila Radu Arion de pe strada Biserica Amzei este poate mai cunoscuta in prezent ca fostul Casino Astoria, care a functionat in cladire timp de 10 ani pana in 2004, insa imobilul impunator din inima Capitalei ascunde multe povesti apuse ale politicii si diplomatiei romanesti.
Casa din Bucuresti, ne-a povestit, anterior, Laura Berezitchei, real estate account manager in cadrul diviziei de office & retail a companiei de consultanta imobiliara Crosspoint, a apartinut senatorului Scarlat C.Arion, care a primit-o zestre de la sotia sa Ecaterina Christopoulos, a patra generatie dupa Athanasios Christopoulos, un poet cunoscut al grecilor.
Radu Arion - fiul senatorului Scarlat Arion si diplomat care a sfidat guvernul de la Bucuresti in anul 1945 refuzand sa se intoarca in Romania sub regimul impus de fortele sovietice- s-a casatorit in 1931 cu Viorica Ionescu-Clejani, fiica lui Gheorghe Ionescu-Clejani in aceasta casa.
Vila este in prezent la vanzare pentru 5 mil. euro potrivit unui anunt de pe Imobiliare.ro.
Sursa foto: Refinder Elite.
Compania Coldwell Banker are in portofoliu casa Gheorghe Buzdugan, vila istorica scoasa la vanzare pentru 3,5 mil. euro. Vila a apartinut regentului Gheorghe Buzdugan, presedinte al Inaltei Curti de Casatie si poarta amprenta stilului neoclasic, fiind construita pe doua nivele, la sfarsitul secolului al XIX-lea, inceputul secolului XX. Vila a gazduit multi ani muzeul Cornel Medrea, renumit pentru sculpturile sale.
Compania 1Development a scos la vanzare pentru 3,2 mil. euro casa Chrissoveloni-Cantacuzino din strada Budisteanu. Vila a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre renumita familie de bancheri Chrissoveloni, iar la inceputul secolului XX a fost cumparata de familia Cantacuzino.
Sursa informatii si foto:1development
Te-ar putea interesa si: