Telekom Romania a scos la vanzare un pachet de proprietati care include si Palatul Telefoanelor, cladire monument istoric.

Telekom Romania a scos la vanzare un pachet de proprietati care include si Palatul Telefoanelor, una dintre cele mai emblematice cladiri ale Bucurestiului interbelic. Pachetul de proprietati include pe langa Palatul Telefoanelor si cladirea Tandem si o proprietate din strada Matei Millo, pretul de pornire fiind de 21,6 mil. euro.

Palatul Telefoanelor"Ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietati imobiliare, Telekom Romania Communications S.A. scoate la vanzare 3 proprietati din centrul Bucurestiului, si anume: Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si proprietatea din strada Matei Millo, avand un pret de pornire de 21.600.000 euro. Valoarea de piata a pachetului este la nivelul altor proprietati similare ca dimensiune si relevanta si a fost stabilita de evaluatori independenti. Tranzactia va fi derulata prin intermediul unei licitatii, iar castigatorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasa oferta atat in ceea ce priveste pretul, cat si alte conditii relevante in context", se mentioneaza in anuntul Telekom Romania.

Pentru a participa in licitatie, entitatile interesate trebuie sa furnizeze o scrisoare de garantie si sa depuna ofertele pana la data de 20 octombrie 2014. Pentru Palatul Telefoanelor, Telekom Romania Communications S.A. va urma toti pasii juridici prevazuti de legislatia in vigoare privind monumentele istorice.

"Strategia noastra imobiliara este in linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numarul 1 de servicii de telecom si divertisment din Romania. Aceasta presupune sa ne concentram atentia asupra activitatilor noastre principale si sa capitalizam activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar", a afirmat Andreas Grünewald, director executiv managementul aprovizionarii, Telekom Romania Group.

Palatul Telefoanelor este construit in stilul art deco si are un teren de 1.893 mp si o suprafata totala construita la sol de 1.702 mp. Proprietatea Tandem are un teren de 5.039 mp si o suprafata totala construita la sol 2.030 mp, in timp ce proprietatea Matei Millo are un teren de 1.783 mp. Palatul Telefoanelor este o cladire de 52,5 metri inaltime construita la inceputul anilor 1930. Cladirea monument istoric a fost cea mai inalta cladire din Bucuresti pana la constructia hotelului Intercontinental si a fost proiectata dupa modelul zgarie-norilor americani.

Palatul telefoanelor a fost costruit pe locul fostelei cafenele literare Terasa Otetelesanu, care in 1931 a fost cumparata de Societatea de Telefoane pentru constructia sediului central.

Foto text: wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri