apartament interbelicAjunsi in fata cladirii de pe strada Uruguay vedem o cladire interbelica cu linii moderne, simple. In interior, insa, spatiul se desfasoara intr-un mod cu totul surprinzator. Sentimentul auster al exteriorului se prelungeste in interior intr-un joc de lumina, arcade si decoratiuni care te fac sa te simti ca intr-un castel labirintic.

apartamentCladirea a fost construita pe baza unei autorizatii de constructii emise in 1934 si al carei beneficiar a fost Despina Catacuzino. La un moment dat, cladirea a fost vanduta de catre Despina Cantacuzino, insa detaliile despre cumparator nu au ajuns la actualii proprietari, care au cumparat casa in baza legii 112. Familia care a cumparat locuinta dispusa pe doua nivele a incercat sa readuca la forma initiala apartamentul interbelic. Familia a refacut locuinta dupa planurile initiale si au pastrat toate elementele originale.

apartament interbelicLocuinta a fost inchiriata in principal ca resedinta insa se preteaza si ca spatiu de birouri. Apartamentul are o suprafata de 200 mp si este scos la inchiriere pentru 2.500 euro pe luna, potrivit oficialilor Esop Consulting, compania care promoveaza proprietatea.

Fotografii de MIrcea Dragos.