Perla ascunsa din inima Bucurestiului: un apartament in care te simti ca intr-un castel

Intr-o cladire construita in perioada interbelica de pe strada Uruguay este ascuns un apartament labirintic, cu arcade inalte, semineu si porti de fier forjat care iti da senzatia unui castel.

apartament interbelicAjunsi in fata cladirii de pe strada Uruguay vedem o cladire interbelica cu linii moderne, simple. In interior, insa, spatiul se desfasoara intr-un mod cu totul surprinzator. Sentimentul auster al exteriorului se prelungeste in interior intr-un joc de lumina, arcade si decoratiuni care te fac sa te simti ca intr-un castel labirintic.

apartamentCladirea a fost construita pe baza unei autorizatii de constructii emise in 1934 si al carei beneficiar a fost Despina Catacuzino. La un moment dat, cladirea a fost vanduta de catre Despina Cantacuzino, insa detaliile despre cumparator nu au ajuns la actualii proprietari, care au cumparat casa in baza legii 112. Familia care a cumparat locuinta dispusa pe doua nivele a incercat sa readuca la forma initiala apartamentul interbelic. Familia a refacut locuinta dupa planurile initiale si au pastrat toate elementele originale.

apartament interbelicLocuinta a fost inchiriata in principal ca resedinta insa se preteaza si ca spatiu de birouri. Apartamentul are o suprafata de 200 mp si este scos la inchiriere pentru 2.500 euro pe luna, potrivit oficialilor Esop Consulting, compania care promoveaza proprietatea.

Fotografii de MIrcea Dragos.

Citeste si:
Daca nu gasesc terenuri sa cumpere, investitorii vaneaza vile istorice
JLL Romania: Cladirile...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Valul livrarilor de birouri urmareste harta centrelor universitare