tavan vila matildaCladirea, clasificata ca monument istoric, are o suprafata construita de 800 mp si a fost consolidata, renovata si restaurata integral in 2008 de actualul proprietar, conservandu-se elementele originale ale proprietatii. Spatiul este dispus pe 5 nivele, iar picturile, medalioanele si decoratiunile te surprind pas cu pas in acest imobil, despre care se spune ca a fost pictat partial si de o echipa condusa de Stefan Luchian si ca insusi Luchian a infrumusetat doua dintre medalioanele proprietatii.

vila istorica strada ItalianaProprietarul din 1895 al vilei istorice a fost doamna Matilda, care potrivit datelor proprietarului din prezent al cladirii, era membra a familiei Mavrocordat. Legenda spune ca doamna Matilda era o jucatoare infocata de poker, iar la inceputul secolul XX, vila istorica a fost pierduta la o mana de poker.Cladirea monument istoric cuprinde 4 sobe Meissen, din ceramica de portelan, parchetul original a fost pastrat in salile de la parterul cladirii. De asemenea, restaurate au fost si stucaturile tavanelor celor de deasupra usilor. Usile pictate sunt de asemenea cele originale. De altfel, casa este o opera de arta in sine, regasind picturi in multe din camere. Potrivit datelor actualului proprietar, camera de la demisol a fost pictata de o echipa de artisti coordonati de Stefan Luchian, iar doua medalioane sunt pictate chiar de acesta.

vila istorica

"La parter, una dintre cele 3 sali de oaspeti este pictate de o echipa de artisti din Austria, in timp ce holul de la parter si celelalte doua sali de oaspeti sunt pictate de catre artisti italieni", se mentioneaza in descrierea proprietatii. O data cu consolidarea si renovarea din 2008 in cladire si-au facut locul si tehnologii noi, cum ar fi climatizare, sistem de supraveghere si alarma impotriva incendiilor. Proprietatea este scoasa in prezent la inchiriere pentru 15.000 euro, potrivit lui Andrei Marinescu, owner al Remax Properties, compania imobiliara care promoveaza vila spre inchiriere.